Elektrikte yeniden zammın gündeme gelmesi vatandaşı tedirgin ederken Elektrik Kurumu çalışanlarının örgütlü olduğu sendikadan “indirim mümkün” açıklaması geldi.

EL-SEN yönetim kurulu üyesi Tuluy Kalyoncu EL-SEN’in Kasım 2011’de hükümete verdiği önlemler paketinin uygulanması halinde üretim maliyetlerinde düşüş olacağını ve satış rakamlarının da aşağıya düşeceğini açıkladı.

 

Hükümetin dikkate almadığı önerilerin çok detaylı olduğunun altını çizen Kalyoncu önerdikleri tedbirlerle % 38 oranında bir indirimin faturalara yansıyabileceğini kaydetti.

 

KİLOVAT BAŞI 45 KURUŞA DÜŞÜRÜLEBİLİR

 

Üretim maliyetlerinde elektrik üretiminin kilovat başına 56 kuruş olduğuna işaret eden Kalyoncu bu rakamın kendi önerilerinin hayata geçirilmesi halinde 45 kuruşa düşeceğini anlattı.

Bu rakamı daha artırmanın mümkün olduğuna dikkat çeken Kalyoncu devletin kurumla ilgili yükümlülüklerini uygulaması halinde üretim maliyetini 20 kuruş düşürmenin mümkün olduğuna vurgu yaptı.

Üretim maliyetlerindeki bu düşüşün direkt olarak satış rakamlarına da yansıyacağını anlatan Kalyoncu “Elektrikte değil zam indirim bile mümkün” dedi.