Dolar Düşüyor!
Haftanın başında 2,94 lirada dengelenen dolar/TL kuru, petrol piyasalarında yaşanan gelişmelerin ardından bugün 2,93 liranın da altına indi.


Dolar/TL, küresel piyasalarda artan risk iştahı ile günün ilk saatlerinde 2,9408'e gerilemişti. Sonrasında gün boyu kademeli düşüşünü sürdüren dolar/TL kuru kapanışa doğru 2,93 liranın kadar geriledi.
Piyasaların kapandığı saatlerde dolar/TL 2,9275 liradan el değiştirirken euro ise 3,2915 liradan alıcı buluyor. Küresel piyasalarda petrol fiyatlarındaki yükselişle artan risk iştahı dolar talebini azalttı. Petrol fiyatları, dün Rusya ve Suudi Arabistan yetkilileri arasında yapılan üretimi dondurmaya yönelik görüşmeler ve açıklamalarla yükselişe geçerek yüzde 2'ye yakın değer kazanmasının ardından bugün de yüzde 0,7 artış kaydetti.

Önceki kapanışta doların satış fiyatı 2,9480 lira, euronun satış fiyatı ise 3,2860 lira olmuştu.Analistler, petrol fiyatlarındaki yükselişin ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) perşembe günkü toplantısına ilişkin teşvik beklentilerinin artmasının, yatırımcıların risk iştahı üzerinden küresel dolar talebini azalttığını ifade ediyor.