Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Merkezi (UKAMER) tarafından “Pandemi Destek Haftası: Uzmanla Buluşma” başlıklı çevrimiçi seminerler dizisi düzenleniyor.

UKAMER Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mihrican Aylanç çevrimiçi seminerlerin 20-25 Temmuz 2020 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirterek, programın amacının Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle değişen dünyaya uyum sağlamakta zorlanan, bu süreçte psikolojik, ekonomik ve sosyal yönden etkilenmiş bireylere psiko-sosyal destek sağlamak olduğunu kaydetti.

Her bireye hitap edecek seminerler

Çevrimiçi seminerlerin Üniversitenin topluma hizmet anlayışı çerçevesinde düzenlendiğine dikkat çeken Aylanç şöyle devam etti: ‘Uzmanla Buluşma Programı’, ikinci dalga tehdidi süreci ve sonrasında pandeminin bireysel ve toplumsal etkilerinin uzmanlarca değerlendirileceği, ev içinde sosyal ve psikolojik desteğe ihtiyaç duyan kadınların, çocuklarının sosyal mesafe ve izolasyon ortamında değişen ihtiyaç ve beklentilerine cevap arayan, yeni iletişim yolları ve çözüm önerileri beklentisi bulunan anne ve babaların, uzaktan eğitim, iş ve sosyal yaşamdan etkilenen öğretmen, öğrenci, iş veren, çalışan ve diğer bireylerin faydalanabileceği çevrimiçi eğitim seminerleri dizisi olacak.

Her gün bir uzman seminer verecek

Yrd. Doç. Dr. Aylanç, destek haftası boyunca her gün bir uzmanın çevrim içi (Webinar-Zoom) olarak seminerini gerçekleştireceğini belirterek, söz konusu seminer kapsamında uzmanların dinleyenlerden gelen soruları da yanıtlayacağını aktardı.

“Pandemi Destek Haftası: Uzmanla Buluşma” programına katılmak isteyenlerin 0392 671 11 11-(Dahili no: 26 01)/ 0533 867 48 18 telefon numaralarından iletişime geçerek, kayıt yaptırabilecekleri bilgisini veren Aylanç, seminerlere ise canlı erişim için duyurulan ilgili internet linklerinden oturumların çevrimiçi dinlenebileceğini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Aylanç, programa katılım gösterenlerin eğitim seminerleri sonunda katılım belgesi alacaklarını da kaydetti.