Başta ULAKBİM-TR-Dizin, Scopus, Ebsco, DOAJ, Proquest olmak üzere 40’ın üzerinde yerel ve evrensel indeksler tarafından taranan dergi, daha üst veri tabanlarında yer almak için çalışmalarını sürdürüyor.

UKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Dergi Editörü Prof. Dr. Metin Karadağ 100. sayı dolayısıyla yaptığı açıklamada, her sayıyla kotarılan geliştirici hamlelerin 100. sayıyla farklı bir boyut kazandığını belirtti.

Halkbilimci Prof. Dr. İlhan Başgöz adına özel sayı hazırladıklarını kaydeden Karadağ, yurt içi ve yurt dışından 51 bilim insanı ve araştırmacının katkılarıyla geleceğe kalacak çok önemli bir yayın çıkardıklarını kaydetti.

Prof. Dr. Karadağ, 650 sayfalık bu sayıda İlhan Başgöz hakkında anı, yorum, değerlendirme ve Halkbilim makalelerine yer verdiklerini dile getirerek, Başgöz’ün Çanakkale-Güre’de gerçekleştirmiş olduğu Halkbilimi Yaz Okulu süreçlerini aktaran özel bir dosyanın da dergide yer aldığını ve bu nedenle bu sayının tarihsel belgesel niteliğinde olduğunu dile getirdi.

Derginin eki olarak hazırlanan, geçmiş 100 sayıdaki tüm makale ile yazıların yer aldığı “folklor/edebiyat 100 Sayı Dizini”nin de 300 sayfalık bir kitap haline getirerek UKÜ yayınları arasında yerini alacağını ve dergiyle birlikte bilim/kültür çevrelerine iletileceğini belirten Prof. Dr. Karadağ şöyle devam etti: “100. sayı folklor/edebiyat’ın vardığı noktayı kanıtlayan, geleceğe bilimsel bir miras olarak kalacak bir sayı niteliğindedir.’’

Derginin 100. sayıya ulaşması nedeniyle 27 Aralık tarihinde Ankara’da geniş kapsamlı bir kutlama töreni yapılacağını ve aynı etkinliğin ilerleyen günlerde de Lefkoşa’da da gerçekleştirileceğini belirten Karadağ, bu sayıda folklor/edebiyat’ın kurucusu Metin Turan için de özel bir ek çıkardıkları ifade etti.