Yrd. Doç. Dr. Övgü İşbilen, EPSA TWINNET’in Avrupa Eczacılık Öğrencileri Birliği üyesi ülkeler arasında öğrencilerin eğitim alanında kendilerini geliştirdikleri ve ziyarette bulundukları ülkenin kültürünü tanıdıkları bir haftalık bir değişim program olduğunu hatırlatarak, bu yıl Eczacılık Fakültesi’nin Macaristan’dan Semmelweis University, University of Debrecen ve University of Szeged’den toplam 15 öğrenciyi ağırlayacağını kaydetti.

UKÜ Çevik Uraz Merkezi, Konferans Salonu’nda Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri ve Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Günay Sarıyarın açılış konuşmaları ile başlayan etkinlik Fakülte Seminerler serisinin ilki ile başladı.

Prof. Dr. Nadiri açılışta yaptığı konuşmasında UKÜ’nün eğitime ve araştırmalara verdiği önemi vurguladı. Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sarıyar ise UKÜ Eczacılık Fakültesi’nin EPSA ile ilişkileri ve üyeliği konusunda açıklamalarda bulundu.

Açılış konuşmaları sonrasında gerçekleştirilen söz konusu seminerlerde, Prof. Dr. Sarıyar tıbbi çaylar konusunda öğrencileri bilgilendirdi ve özellikle yaklaşan kış aylarında tıbbi bitkilerle hazırlanan çayların kişi sağlığı koruması açısından önemli olduğunu aktardı.

Yrd. Doç. Dr. Övgü İşbilen üniversitede yapılan araştırmalara dikkat çekerek, Kıbrıs’ta yetişen endemik alliumlar ve bu bitkiler ile yapılan antikanser çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Mehmet Koyuncu ise Kıbrıs’ta yetişen orkideler konusunda bir sunum yaparak, bu bitkilerin kullanımı ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

Fakülte Seminerler serisinin ikinci bölümü de yine fakülte öğretim üyelerinin vereceği seminerler ile devam edecek. Bu kapsamda Prof. Dr. Tanver Doğanay liyofilizasyon teknolojisi, Yrd. Doç. Dr. Tanem Garanti kanser tedavisinde hedeflendirilmiş ilaç iletimi, Dr. Asım Eğitmen Superkritik akışkan ortamında deposizyon ve Dr. Yousef Hajyousef ise kuru toz inhalatörleri konusunda seminer verecekler.