Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), KKTC Bakanlar Kurulu tarafından alınan Covid-19 salgını ile ilgili tedbirler kapsamında, 2019-2020 Akademik Yılı Bahar Dönemi mezuniyet törenini dijital ortamda gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen mezuniyet töreninde, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri birer konuşma gerçekleştirdi.

Dijital ortamda yaklaşık 3,5 saat süren mezuniyet töreni dekan ve müdürlerin mezunlara mesajı, mezun adaylarının isimlerinin okunması, akademisyenlerin mezunlara veda mesajı ve temsili kep atma ile son buldu.

Kurulduğu 1997 yılından bu yana sürekli gelişen ve büyüyen UKÜ, 2019-2020 Akademik Yılı Bahar döneminde, 2000’in üzerinde mezun verdi. UKÜ’den verilen bilgiye göre dileyenlerin mezuniyet törenine UKÜ Resmi Youtube sayfasından erişebileceği aktarıldı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu: “Gurur duyuyoruz.”

KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, KKTC’nin özellikle üniversiteleri ile adını dünyaya duyurmuş bir ülke konumunda olduğunu aktararak, “Dünyanın 140 farklı ülkesinden gelen öğrenciler, ülkemizin kaliteli yüksek eğitim kurumlarında eğitim görüyor ve sonrasında aldıkları eğitimle başarılı birer kariyer çiziyorlar” şeklinde konuştu.

Bilim Kurulu tavsiyeleri üzerine toplu mezuniyet törenlerini düzenlememe kararı aldıklarını kaydeden Çavuşoğlu, “Bu noktada, dijital dünyaya adapte olarak mezun adayı öğrencilerimiz için çevirim içi bir mezuniyet programının hazırlanmasına şahit olmanın yanı sıra bunun gururunu da yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin sürdürülebilir kampüs özelliği ile kendini öne çıkardığına işaret ederek, 900 bin metrekare alanı ile bilim ve teknoloji uygulamaları, tarımsal çalışmaları ve Kıbrıs’ın en büyük spor kompleksine sahip üniversitenin, yine büyük bir başarıya imza atarak, kendini dijital dünyada da ispatlamış olduğunun altını çizdi.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri: “Toplam mezun sayımız 16 bini aştı.”

Güz Dönemi Mezuniyet töreninde konuşan UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ise dünyayı etkisi altına alan COVID 19 salgını nedeniyle herkesin hayatında birçok değişiklik yaşandığına dikkat çekerek, KKTC’nin erken aldığı tedbirler sayesinde COVID 19 ile mücadelesinin başarılı bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Prof. Dr. Nadiri, 43 farklı ülkeden 2183 öğrencilerinin mezun olduğunu aktararak, “Toplam mezun sayımız 16 bini aşmıştır” dedi.

mezunların görev alacakları sektörlerde dinamik, üretken ve yaratıcı yeni üyeler olarak kariyer basamaklarını hızla tırmanacaklarına inandığını belirten Nadiri, “Uzun ve yorucu bir sürecin sonunda eğitimlerinizi tamamlayarak mezun olmayı hak eden sizlerle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.