Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğinden GAÜ için KKTC Cumhurbaşkanlığı'na Teşekkür Mektubu

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30’uncu yılını kutladığı 2014-2015 Akademik yılında, kültür ve sanat alanında da öncülük yaparak fark yaratmaya devam ediyor.

Dünyaca ünlü Kıbrıslı Türk Konser Piyanisti Rüya Taner’in Teleradio Moldova Ulusal Senfonisi eşliğinde Mozart’ın 21. Senfonisini seslendirmesi konusunda ana sponsor olan Girne Amerikan Üniversitesi’ne, Moldova yönetimi ve Türkiye Cumhuriyeti Kişinev Büyükelçisi Selim Kartal tarafından teşekkür edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Kişinev Büyükelçisi Selim Kartal, Girne Amerikan Üniversitesi’nin sponsorluğu ile dünyaca ünlü Kıbrıslı Türk Konser Piyanisti Rüya Taner’in Teleradio Moldova Ulusal Senfonisi eşliğinde Mozart’ın 21. Senfonisini başarıyla seslendirilmesi nedeniyle KKTC Cumhurbaşkanlığı’na teşekkür mektubu yolladı.

Büyükelçi, teşekkür mektubunda şunları kaydetti:

“Girne Amerikan Üniversitesi’nin sponsorluğu ile Kişinev’de gerçekleştirilen konser kapsamında dünyaca ünlü piyanistimiz Rüya Taner, Mozart’ın 21’inci senfonisini Teleradio Moldova Ulusal Senfonisi eşliğinde üstün bir başarıyla seslendirmiştir.

Moldova Cumhuriyeti Kültür Bakan Yardımcısı Gheorghe Postica’nın da katılarak bir konuşma yaptığı konser yaklaşık 500 kişilik seçkin bir davetli topluluğu tarafından büyük bir beğeni ve coşkuyla izlenmiş , ayrıca Moldova Radyosu tarafından naklen yayınlanmıştır.

Sanatçımız Rüya Taner’in sıra dışı yeteneği ve takdire şayan performansı Moldova’da mukim kordiplomatik, iş ve kültür çevresi başta olmak üzere tüm dinleyicilerin hayrınlığını kazanmıştır.”