Uluslararası kimliği ve 85 farklı ülkeden gelen akademisyen ve öğrencileri  ile ses getiren Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Kıbrıs Türk kültürünü tanıtmaya devam ediyor. 

GAÜ Kıbrıs Yerşkesi Karmi Kampüsü Rekörlük meydanında gerçekleşen etkinlikte,  Kıbrıs Türk kültürünün bir parçası olan lokma tatlısı’nı 85 farklı ülkeden gelen akademisyen ve öğrencilerine tanıtmak ve İslamiyet için büyük öneme sahip olan “Mevlid Kandilini” kutlamak için “ Tatlı Kampüs” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe tüm öğrencilerin ilgi gösterdiği gözlenirken, öğrenciler özellikle final haftasında bu organizasyonun kendilerine çok iyi geldiğini belirttiler.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamda, Kıbrıs ve Türkiye’nin kültürel değere sahip lokma tatlısının, özellikle kandil gibi İslamiyet’te önemli yere sahip günlerde yapıldığı belirtilirken, 85 farklı ülkeden gelen Akademik kadrosu ve öğrenciler için “Tatlı Kampüs Günü” adı altında gerçekleşen bu etkinlikle kültürel tanıtımın gerçekleştirildiği bildirildi. Buna benzer kültürel aktivitelerin GAÜ içerisinde sürekli gerçekleştirildiği vurgulanırken, yabancı ülkede eğitim almanın en büyük avantajının da kültürel zenginliği benimsemek olduğu dile getirildi.