GAÜ’nün yaptığı açıklamaya göre, web sitesi üzerinden tarih ve saat olarak randevu alan aday öğrenciler, eğitim danışmanların eşliğinde akıllarında oluşan her türlü soruya cevap bulabilecekler. Aday öğrenciler, pandemi döneminde bulunduğumuz bu süreçte, üniversitenin sağladığı birçok avantajdan yararlanmak için GAÜ eğitim danışmanları ile video görüşmeleri aracılığıyla bilgi alabilecekler.

Eğitim danışmanlarıyla online olarak görüşmek isteyen aday öğrenciler, aday.gau.edu.tr adresinde yer alan “Randevu Al” butonuna girerek, istedikleri tarih ve saati seçip kolayca randevularını oluşturabilecekler.

GAÜ’den %100 Burs Fırsatı

GAÜ’nün sunmuş olduğu burs olanaklarından birisi olan %100 Burs” fırsatı ile ilgili yapılan açıklamada, günümüz standartlarında, geleceğe yönelik üst düzey eğitim verme yeterliliğine sahip uzman akademik kadrosu ile; geleceğin meslek dallarını oluşturan, birçok farklı bölümü tercih edecek olan aday öğrencilere, 7 yıl kesintisiz %100 burs verileceği bildirildi.

İlk 3 Tercihe %60+10 Konaklama Bursu

İlk tercihlerinde GAÜ’yü bulunduracak olan aday öğrencilere yönelik sunulan burs fırsatları ile ilgili yapılan açıklamada ise, ilk 3 tercihine GAÜ’yü yazan ve yerleşen adaylara 7 yıl kesintisiz %60 burs verileceği bildirildi (Eczacılık ve Pilotaj Bölümleri hariç). Ayrıca, ilk 3 tercihinin tümüne GAÜ’yü yazan adaylara ise, %60 bursun yanında, GAÜ bünyesinde bulunan yurtlarda geçerli %10 konaklama bursu verileceği ifade edildi.

%50 Burs ile Yerleşen Öğrencilere +%25 burs imkanı

Bunun yanında, ilk 3 tercihte %50 ÖSYM bursu ile yerleşen öğrencilere, toplamda %75 burs imkanı sağlanıyor. (Eczacılık ve Pilotaj Bölümleri hariç)

Eczacılık Bölümüne, %35 Tercih Bursu

GAÜ Eczacılık Fakültesi’ni tercih edecek olan öğrencilerin, ilk üç tercihinde yerleşmeleri durumunda %35 burs fırsatından yararlanabileceği ifade edildi. Yine ilk 3 tercihinde GAÜ bulunan GAÜ Eczacılık Fakültesi aday öğrencilerinin, kazandıkları tercih bursunun yanında, %10 konaklama burs imkanından da yararlanabileceği bildirildi. Eczacılık bölümüne ilk 3 tercihte %50 burs ile yerleşen öğrencilere ise ek %10 burs fırsatı tanındığı ifade edildi. 

Aday öğrencilerin, üniversite, bölümler ve diğer burs imkanları ile ilgili ayrıntılı bilgiye, aday.gau.edu.tr web adresinden ya da, 0850 650 2000 numaralı çağrı merkezinden ulaşabileceği belirtildi.