GAÜ ULUSLARARASI DENİZCİLİK EĞİTİMİ İÇİN YENİ DÖNEME HAZIR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu bünyesinde 4 yıllık eğitim veren Ulaştırma ve Lojistik ile Güverte (Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği) bölümleri ile ilgili simulator, eğitim istasyonları ve açık hava laboratuvarları ile 2014-2015 akademik yılı için geleceğin denizcilerini bekkiyor .
Konuyla ilgili GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Müdürü, Uzakyol Kaptanı ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi Efdal Safel yaptığı açıklamada, “Güverte (DUİM) bölümü , Uluslararsı Denizcilik Örgütü ve TC. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının, Denizcilik eğitimi ile ilgili kapsam gereği tüm hazırlıklarını tamamlamış yeni yönetmeliklere uygun durumdadır. Bina altyapısı olarak Teknopark binasında yerleşmiş bulunan Güverte (DUİM) bölümü tüm sınıf, laboratuvar, köprüstü simülatörü, GMDSS simülatörü, manevra simülatörü, Sıvı yük elleçleme simülatörü ve 4 adet deney havuzu ile yeni eğitim yılında eğitimini vermeye hazır beklemektedir. Ayrıca açık havada iki adet eğitim havuzu, mataforalı kapalı filika ve ileri yangın istasyonu ile Camelot tesislerimizde deniz eğitim alanımız da bu hazırlıklarımız dahilindedir. Bu tesislerimizi geçtiğimiz akademik yıl Üniversitemizin ev sahipliği yaptığı “Denizcilik Eğitimi Konseyi-DEK)’ne katılan TC’deki denizcilik eğitimi veren kurum ve kuruluşların dekanları ve bölüm başkanları, GemiMakineleri İşletme Muhendisleri Odası Başkan ve teknik heyeti, MEB denetçi ve müdürleri, YÖK başkan yardımcısı, Deniz ve içsular düzenleme genel müdürü ve heyetleri de gezmişler ve yaptıkları incelemelerden sonra tesislerimizden övgü ile bahsetmişlerdir. Eğitim dilinin tamamen ingilizce olması öğrencilerin avantıjına olmaktadır. Akademisyenlerimiz ve Deniz kökenli hocalarımız 6 farklı ülkeden olup; bilgi, beceri ve mesleki aktarımları da üst seviyede” dedi.

Safel, “ Mezunlarımız Ulusal ve Uluslararası Şirketlerde İyi Mevkilerde Çalışıyor”

GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu’nun uluslararası eğitim olanakları ve mezun olduktan sonra kolay iş bulma imsanarından bahseden Safel, “ Tüm bölümleirmiz için yeni akademik için tüm çalışmalarını tamamladık. Lojistik ve taşımacılık piyasasındaki eğitime dair söz sahibi olmamız, her geçen yıl verdiğimiz mezunlarımızın yüksek kaliteleri ile daha da arttığı ortadadır. Mezunlarımızın tümü şu anda Ulusal ve uluslararsı şirketlerinde iyi mevkiilerde çalışıyor. Yabancı mezunlarımız ise Uluslararası piyasalarda genellikle yönetici konumunda çalşıyor. Ulaştırma ve Lojistik öğrencilerimiz, eğitimleri süresince yurt dışındaki Girne Amerikan Üniversitesi kampüslerimizde ve bu kampüslerin bulunduğu bölgelerdeki liman ve terminallerde de uygulamalı eğitim görme fırsatı yakalıyor” dedi.

Ayrıca, GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu bölümleri müfredatı ve kontenjanları ile ilgili detaylı bilgiye Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi

Girne Kampüs Denizcilik ve Ulaştırma Yükseksek Okulu ile www.gau.edu.tr web adresinden ulasılabileceği belirtildi.