Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Buket Hüseyniklioğlu, “Covid-19 virüsü nedeniyle önce küçük bir bulaşıcı hastalık olarak başlayan salgın çok kısa bir süre içerisinde tüm dünyayı saran bir pandemiye dönüşmüştür. Oldukça sıkıntılı bir solunum sistemi hastalığı olarak karşımıza çıkan bu pandemi ile insanlık ölüm kalım savaşı verirken tüm sektörlerde olduğu gibi eğitim sektörü de etkilenmiştir. Sağlık Bakanlığının tavsiye kararı ile Mart ayı ortasına gelinmemişken eğitim kurumları tatil edilmiştir” ifadelerini kullandı.

GAÜ’nün yeni hibrit sistemi hakkında açıklamalarda bulunan Hüseyniklioğlu; “GAÜ yoğun bir çalışma sonrası çok kısa bir süre içerisinde uzaktan online eğitim platformu ile aynı anda online canlı eğitim verilen eğitim platformlarını akademisyen ve öğrencilerin hizmetine sunmuştur. Bu sayede 2019-2020 eğitim öğretim dönemi herhangi bir aksaklığa meydana gelmeden tamamlanmıştır. Öncelikle akademisyen ve öğrencilerimizin sağlığının korunması ve pandeminin sonlanmasını hedefleyen bu sistem ile yaz okulu eğitimlerimiz de kesintiye uğramadan tamamlanabilmiştir.”

Hassas bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde öğrenci ve akademisyenlerin sağlığının korunması önemli olduğu kadar aynı zamanda eğitimin aksamadan etkili ve verimli bir şekilde verilmesi amacıyla GAÜ’de 2020-2021 eğitim öğretim yılının güz döneminde hibrit eğitim modeli ile verilmesi senato kararı ile belirtildi. Bu hibrit eğitim modeli hakkında açıklamalarda bulunan Hüseyniklioğlu, “Hibrit eğitim modeli, uzaktan online eğitim ile aynı zamanda yüz yüze eğitim ile zenginleştirilerek harmanlanmış karma eğitim sistemidir. Bu sistemde hem teknoloji hem de geleneksel yöntemin bir arada kullanılması ile ağırlıklı olarak online eğitimin yapılması, bunun yanında yüz yüze eğitim ile desteklenmesi sonucu eğitimin etkinliğinin sağlanması hedeflenmiştir. Seyreltilmiş sınıflarda maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde eğitim hizmeti verilmeye devam edecek ve sınıflarımız sık sık havalandırılarak ve ders sonrası sıkı temizlik işlemleri uygulanarak gerçekleşecek olan yüz yüze eğitimlerde eksik konularda öğrenciler desteklenecektir.”

“GAÜ SMYO, GİRNE’NİN GÜZEL DOĞASI İÇERİSİNDE MUTLU VE HUZURLU BİR ORTAM SUNMAKTADIR”

GAÜ Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nun eğitim modeli hakkında bahseden Hüseynikoğlu; “Sağlık eğitiminin önemi bu pandemi sürecinde, insanların sağlığı için kendini düşünmeden ön cephede savaşan sağlık çalışanlarımızın üstün gayretinden daha iyi anlaşılmıştır. GAÜ Sağlık Meslek Yüksek Okulunda uzun yıllar sahada görev yapmış deneyimli akademik personelimiz ile YÖK onaylı İlk ve Acil Yardım, Anestezi Teknikerliği, Ameliyathane Hizmetleri, Radyoterapi Teknikerliği, Tıbbi Görüntüleme Teknikerliği, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Ağız ve Diş Sağlığı, Yaşlı Sağlığı, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümlerimizde eğitimlerimiz devam etmektedir. Aynı zamanda YÖDAK onaylı Eczane Hizmetleri, Fizyoterapi Teknikerliği, Laboratuvar Teknikerliği, Sterilizasyon Dezenfeksiyon Teknikerliği bölümlerimiz ise KKTC vatandaşları için eğitim imkânımız bulunmaktadır. KKTC Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokoller çerçevesinde KKTC Devlet Hastanelerinde staj ve uygulama şansı bulan öğrencilerimiz gerçek saha tecrübesi kazanabilmektedir. Türkiye deki resmi sağlık kuruluşlarında yaz stajı yapma imkânı bulan öğrencilerimiz daha fazla vaka ile karşılaşırken, mezuniyet sonrası sağlık hizmetlerinin sürdürülmesinde önemli birer aktör olmaktadır. GAU kampüsü içerisinde eğitime devam eden Sağlık Meslek Yüksek Okulumuz modern laboratuvarlar, geniş sınıflar ve sosyal tesisler ile KKTC’nin en eski Üniversitesi olmanın tecrübesi ile Girne’nin güzel doğası içerisinde mutlu ve huzurlu bir ortam sunmaktadır” dedi.