Uzun yıllar KKTC’de bulunan ve son 7 yıldır, Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde, akademisyenlik, Rektörlük ve Mütevelli Heyeti üyeliği görevlerinde bulunan; Öğrencileriyle olan samimi ve dostane ilişkileri; herkesin kalbinde yer oluşturması ve yaymış olduğu pozitif enerjisi ile tanınan Prof. Dr. Kutsal Öztürk, evinde geçirdiği rahtsızlık sonucu zamansız şekilde 75 yaşında hayata veda etti.

GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de gerçekleşen törene, GAÜ Kurucu Retörü Serhat Akpınar, GAÜ CEO’su Mehmet Mert Türker, Gaü Rektörü Prof. Dr. Ali Hadar, DAÜ Rektörü vekili Prof. Dr. Hasan Demirel, Akademik ve İdari Kadro ile sevenleri ve öğrencileri katıldı.

GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar , törende yaptığı konuşmada, böylesi yüksek bir değer ile çalışmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek,   “Hocamız ile birlikte çalışmış olmaktan gurur duyuyoruz. Hepimizin de bildiği gibi, o şakacı ve babacan yaklaşımı geçmekte olduğumuz ağır süreçleri çok daha hafif atlatmamıza yardımcı oldu. Kendisini rahmetle anıyorum.  Ailemizin başı sağ olsun diyorum. Mekanı cennet toprağı bol nurlar içinde olsun” dedi. Ayrıca Akpınar, Mimarlık Fakültesi’nden de bir ricada bulundu. Şu an planlanan Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi binası tasarımı olan, tüm o sürecin planlanmasında emeği geçen hocamızın adının verilmesini rica ediyorum”.

GAÜ Rektörü Prof. Dr.  Ali Haydar ise konuşmasında, “Kutsal hocamızın aramızdan ayrılışı bizleri derinden üzdü. Kutsal hocamızla uzun süre çalışma fırsatı buldum. Bana hocamızı sorsanız, kalbi temiz ve etrafına neşe saçan iyi bir insandı derim. Bu sözde değil özdeydi. Kalbi temiz Kutsal hocamızla çalışma fırsatı bulduğum için gurur duyuyorum. Hocamız öğrencilerini ve meslektaşlarını çok severdi” dedi.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Demirel ise, “Biliyorsunuz insanlar doğar, büyür, gelişir ve ölür. Bunu hepimiz yaşayacağız. Önemli olan geride bıraktıklarınızdır. İnsan geride bıraktıklarıyla insanlığa hizmet ederler. Bunlardan biri fiziksel eserlerdir. Kutsal hocamız oldukça yüklü miktarda fiziksel eserler bırakmış, mimari eserler ortaya koymuştur. Hocamız öyle çok insana dokunmuştur ki şu an da böylesi seçkin bir topluluk kendisini anıyor. DAÜ olarak bizlere de büyük destekleri olmuştur. 2003’den 2014 yılına kadar birçok desteği olmuştur. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

GAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Adil de yaptığı konuşmada, “Eminim ki Kutsal hocamız bizi şuan yukarıdan izliyor. Şuan bu konuşmayı yapmak gerçek anlamda çok zor, ancak sizlere kısaca Kutsal hocamızı kendi ağzımdan anlatmaya çalışacağım. Diğer konuşmacılardan farklı olarak benim Kutsal Hoca ile aramda ayrı bir bağ vardı. O bir kişi, o bir dost, o bir iş arkadaşı. Birçok kişinin hayatında bir etki bırakan, pozitif bir anısı olan hassas ve duygusal bir kişiydi. Kutsal hoca, Öğrencilerinin hayatını keşfetmelerini sağlayarak onlara mesleklerini ve hayatı öğretirdi. Ve şundan eminim ki, Kutsal hocamız birçok kişinin hayatında bir iz bırakmıştır. Kutsal hoca ile yaklaşık 9 yıldır tanışıyoruz ve akademisyen olarak göreve ilk başladığı zaman bir dönem aynı ofisi paylaştık. Harika bir ofis arkadaşıydı benim için Kutsal hoca. Ardından Kutsal Hoca Rektör oldu ve Rektörlük görevinin ardından yine fakülteye geldi. Mesleğini seven ve kendisini sürekli geliştiren harika bir eğitimciydi. Uğurlar olsun Kutsal Hocam..

DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı’da bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında, “13 yıllık çalışma arkadaşım, 20 yıllık dostumun arkasından böyle bir konuşma yapmak çok zor benim için. Kutsal hocamız bize mutluluğu tattıran biriydi. Dürüstlük örneği bir insandı. Kaybımız için çok üzgünüz” dedi ve Kutsal Öztürk adına yazılan bazı mesajları okudu.

DAÜ İşletme Ekonomi Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Murat Akkaya ise yaptığı konuşmasında, “Kutsal hocamız hepimize çok şey öğretmiştir. Yardımsever ve naif kişiliği ile hayatımıza dokunmuş ve örnek olmuştur. Oldukça güzel anılarımız kaldı geride. Hocamız ağaçları, doğayı, tüm canlıları çok severdi ancak en çok öğrencilerini severdi. Öğrenciler de aynı şekilde hocamıza çok değer verirdi. Üzüntümüz sonsuzdur, zamansız kaybıyla bizleri derdinden hüzne boğan hocamıza Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

DAÜ Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Aysin Sinal ise törende yaptığı konuşmada, “Eminim hocamız bizi yukarıdan seyrediyordur. Ben bu olayın burada bitmediğine inananlardanım ve hayatın burdan sona ermediğine inanıyorum. Bugün burada onu yad ediyor olmamız onu mutlu etmiştir, yattığı yerde huzurlu olacaktır. Kutsal hocam sizi her zaman özleyeceğiz” dedi.