Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan, GAÜ Türkiye Tanıtım ve Pazarlama Koordinatörü Simge Erdal, “GAÜ öğrenciler için her zaman fırsatlar sunmaya devam ediyor. Üniversitemiz olarak tercih burslarında geçen yıl da bu yıl da öncüyüz. İndirimlerle öğrencilere fırsatlar sunmaya devam ediyoruz. Bu yıl özellikle 35. Yılımızı geride bırakmaya hazırlanırken “hayallerinin ötesinde” sloganıyla yola çıktık. Bu bağlamda da burs ve indirimlerimize tercih burslarıyla beraber fırsatlar sunuyoruz. Bu yıl; geçen yıl olduğu gibi tüm bölümlerde ilk 3 tercihte %60 bursumuz mevcut. %50 ÖSYM bursu ile ilk 3 tercihte GAÜ yazan öğrencilerimize biz ayrıca %25 burs daha veriyoruz. Yani %75 burs ile öğrenciler üniversitede hayalleri olan bölümü gerçekleştirebilecekler. ÖSYM bünyesinde tam burslu olarak da eğitim alma imkanları var. Tüm bölümlerde gerçekleşen burslarımız öğrenciler için büyük fırsat. Hiçbir burs kapsamında olmayan sadece 2 bölümümüz var. Birincisi Türkiye’de dahi olmayan GAÜ’nün kendi uçaklarıyla eğitim veren, KKTC de bir ilk olmamız sebebiyle ve farklı prosedürler nedeni ile bu tercih bursları içinde değil. Ama ÖSYM bursları pilotaj içinde var. Eczacılıkta da şöyle bir kolaylık yaptık. İlk 3 tercihte GAÜ tercih eden öğrenciler %35 tercih bursu indiriminden yararlanabiliyorlar. Bu da gerçekten öğrenciler için büyük bir şans. Yine eczacılıkta %50 ÖSYM bursu ile GAÜ tercih ederlerse %10 da ek bizler veriyoruz. Toplamda %60 burs ile öğrencilerimiz üniversitemizde istedikleri bölüğümü okuyabiliyorlar” dedi.

GAÜ’DEN %10 KONAKLAMA İMKÂNI

Öğrencilerin daha detaylı bilgiye, aday.gau.edu.tr adresinden ulaşabileceğini söyleyen Erdal, “Bizim amacımız öğrencinin kampüsteki yaşamını akademiyle buluştuğu sırada aynı zamanda maddi olarak da bir ek gelir yapmak ve tercihlerinde başarılarını ödüllendirmek. Aynı zamanda şöyle bir kolaylık da sağlıyoruz, eğer ilk 3 tercihiniz GAÜ olursa %10 konaklama olanağını da biz veriyoruz. Bünyemizde 1 erkek 2 kız yurdumuz var ve fiyatları oldukça uygun. İsterlerse yemek olarak paket programlarımız da var. Öğrenciler, bizlerle beraber çalışan Türkiye temsilciliklerimizden ve çağrı merkezimizden bilgi alabilirler. Ayrıca, üniversitemizde 7 yıl boyunca burs kesintisi de olmuyor”. 

ÖĞRENCİLERE YURTDIŞINDA EĞİTİM ALMA ŞANSI

“Üniversitemizin 135 farklı ülkeden yabancı öğrencisinin olması ve Girne gibi bir yerde bulunması büyük bir avantaj. Yurt dışı kampüslerimiz de mevcut. Sadece GAÜ öğrencisi olarak yurt dışında istedikleri hedefe kavuşabilmek için farklı kültürleri öğrenebilmek için farklı noktalarda eğitim alabilirler. GAÜ tercih edecek olan öğrenci uluslararası kimliği ve vizyonunu bilerek geliyor. Sri Lanka, Amerika, Hong Kong ve Moldova gibi kampüslerde öğrenciler akademik program dâhilinde dönemlik olarak derslerini alabiliyorlar. Ayrıca 200’ü aşkın üniversite ile de gerçekleştirdiğimiz anlaşma sebebiyle, öğrencilerimiz anlaşmalı olduğumuz üniversitelere yönlendiriliyor”.