Final Üniversitesi, öğrencilerinin online eğitimlerine sağlıklı devam edebilmeleri amacıyla, KKTC Telsim ve KKTCELL ile bir ay sürecek sözleşme imzaladı. Sözleşmeye göre, KKTC’de bulunan Final Üniversitesi öğrencileri, bir ay süreyle LMS’e (Final Üniversitesi online eğitim sistemine) giriş yaptıkları zaman kendi internet kotalarından tüketmeyecekler; LMS kullandıkları zaman sınırsız internet limitleri olacak. Bir aylık deneme sürecinin ardından, kullanım ihtiyaçları doğrultusunda anlaşma devam ettirilebilecek.

“GSM operatörlerimizin desteği bizi memnun etmiştir”

Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak bu içerikteki sözleşmenin oluşumunda Üniversitedeki çalışma arkadaşlarının gayretlerini takdir ederken; KKTC’de bulunan GSM operatörlerinin de sağladıkları desteğin kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Öztoprak şunları söyledi: “Sadece ülkemizde değil tüm dünyada Covid-19 (korona virüs) ile büyük bir mücadele sürüyor. Final Üniversitesi olarak biz de bu süreçte kaliteli eğitimimize devam ediyoruz. Gerekli teknik altyapımız gayet başarılı bir şekilde eğitimimizi sürdürmemize olanak sağlıyor. KKTC’de bulunan öğrencilerimiz için GSM operatörlerimiz ile bir anlaşma hazırladık. Sembolik bir ödeme karşılığı bu uygulamayı sağlayan GSM operatörlerimize, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden ve KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar’a desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Sözleşmemiz şimdilik KKTC’de bulunan öğrenciler için geçerli. Türkiye’deki öğrencilerimiz için anlaşma çalışmalarına devam ediyoruz.”