Doğu Akdeniz Doğa Koleji’nin lise bölümüne dıştan öğrenci alabilmesine Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan onay çıktı.

Doğu Akdeniz Koleji’nin, dıştan gelen talepler doğrultusunda devlet okullarında 8.sınıfı tamamlayan öğrencilerin Doğa Koleji’ne kabulüne ilişkin yaptığı başvuruya Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan olumlu yanıt geldi.

Bu gelişmenin ardından Doğu Akdeniz Doğa Koleji, 8. Sınıfın bitiminden sonra Kolej’e dıştan kayıt yaptıracak öğrencilerin İngilizce dilini geliştirmeleri ve uyum sağlamaları amacıyla İngilizce Hazırlık Sınıfı uygulamasına geçti.

Doğu Akdeniz Koleji’nden yapılan açıklamada, “ 9. Sınıfa geçmeden önce, tamamen öğrencilerin talepleri doğrultusunda, daha kaliteli bir eğitim standardı sunabilmek için, bir yıllık İngilizce Hazırlık Sınıfı sistemi uygulamasına geçilmiştir”

“İngilizce Hazırlık Sınıfı, dıştan kayıt yapan öğrencilerimizin İngilizce seviyelerini geliştirmek ve lise kolej müfredatında zorlanmadan, eğitim dili tamamen İngilizce olan 9. sınıfta herhangi bir akademik problem yaşamamaları için 26 saatlik İngilizce ders uygulaması ile yabancı dillerini geliştirmelerinin yararlı ve gerekli bir uygulama olduğuna inanıyoruz” denildi.

Açıklamada, Hazırlık Sınıfı’nda, yoğun İngilizce eğitiminin yanı sıra öğrencilerin 9. sınıf müfredatında yer alan matematik, fen ve bilgisayar derslerinin de terminolojisini öğreneceklerini böylece İngilizce seviyesinin zayıf olmasından kaynaklanacak zorlukların önüne geçileceği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, İngilizce Hazırlık Sınıfı’nın devlet okullarında orta eğitimini tamamlamış ve yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilerin bu fırsattan yararlanmalarını sağlayan ve yurt dışındaki okullara başvurmalarındaki en büyük engeli ortadan kaldıran bir program olduğu vurgulandı.

ART SINFILARINDA A LEVEL MÜFREDATI

Öte yandan, Doğu Akdeniz Doğa Koleji, yeni eğitim-öğretim döneminde, Lise Art sınıf müfredatını değiştirerek öğrencilerin akademik başarılarını daha da arttırmayı hedefliyor.

10. sınıfın sonunda öğrenciler Art sınıfını tercih etmeleri halinde AS/A2 Level müfredatlarını tamamlayıp, 12. sınıfın sonunda Sosyal derslerinden de A level yapma şansını elde edecekler.

Doğu Akdeniz Doğa Koleji Science bölümlerinde uygulanan ve başarı yüzdesinin oldukça yüksek olduğu bu eğitim sistemini Art öğrencilerine de sunarak, A level alabilecekleri ders sayısının artırılması hedefleniyor