Yunanistan'da, Gayri Safi Milli Hasıla'nın (GSMH), 6 yıllık sürekli düşüşün ardından ilk kez artış kaydettiği bildirildi.

Yunanistan İstatistik Kurumu (ELSTAT), GSMH'nin bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla 0,7 oranında arttığını, yıllık tabandaki artışın ise 1,7 olarak kaydedildiğini açıkladı. ELSTAT verilerine göre, Yunanistan, temmuz-eylül arasındaki üç aylık dönemde, Avro Kuşağı ülkeleri arasında GSMH'de en yüksek artış gösteren ülke olurken, bunda turizm gelirlerinin ve perakende satışların artmasının önemli etkenler olduğu belirtildi.

Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras yaptığı açıklamada, Yunan ekonomisinin yeniden kalkınma aşamasına döndüğünü söyledi.

Hükümetin, ülkenin krizden kurtulacağına dair söz verdiğini ve bunun gerçekleştiğini ifade eden Samaras, "Yunan ekonomisinin kalkınmaya dönüşü gerçekleşti. Bize inanmayanlar yanıldı. Birçok kişinin rant sağladığı miskinliğe inat olarak umut geri döndü. Yunanistan geri döndü. Kalkınmanın daha süratli devam edeceğine söz veriyorum. Kalkınmada hiçbir Yunanlı geri kalmayacak" diye konuştu.