KALAMOS BÖLGESİNDE ÇIKAN ORMAN YANGININDA 20 EV ZARAR GÖRDÜ, BİR İTFAİYECİ YARALANDI

Gümülcine, 14 Ağustos 17 : Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki Kalamos bölgesinde çıkan orman yangınında 20 evin zarar gördüğü, bir itfaiyecinin yaralandığı bildirildi.

Yunan basınına göre, Kalamos bölgesinde kırsal alanda akşam saatlerinde başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı.

Bölgede bulunan en az 20 yazlık ev alevlere teslim olurken, 5 evin tamamen yanarak kül olduğu, yangın söndürme çalışmaları sırasında yaralanan Attiki Bölgesi İtfaiye Şefi Kostantinos Giovas’ın hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

İtfaiye yetkililerince yapılan açıklamada, yangının çok büyük olduğu ve hızla yayıldığı ifade edilirken, bölgede içinde 320 çocuk bulunan "Kinderland" ve "Anagennisis" tatil kamplarının tahliye edildiği, çok sayıda evin de boşaltıldığı aktarıldı.

Evlerini terk etmeyen kimi vatandaşların ise kendi imkanlarıyla yangın söndürme çalışmalarına katıldığı ifade edildi.

Attiki Bölgesi Başkan Yardımcısı Petros Filippu, yaptığı açıklamada, esen şiddetli rüzgarlar nedeniyle yangını söndürme çalışmalarının zorlukla sürdürüldüğünü söyledi. Filippu, çalışmaların, yangının yoğun yerleşim birimlerinin bulunduğu Kapandritu bölgesine yayılmasını önlemeye odaklandığını ifade etti.

Oropi Belediye Bakanı Thomas Rusis, itfaiye ekiplerinin yangına müdahalede geciktiğini dile getirerek, yangın söndürme çalışmalarına katılan araçların da yetersiz olduğunu ileri sürdü.

Öte yandan, son günlerde etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle ülkenin birçok yerinde çok sayıda orman ve çalı yangını çıktığı bildirildi. Yunan medyasında yer alan haberlerde, sürekli yön değiştiren şiddetli rüzgarlar nedeniyle yangın söndürme çalışmalarının zorlukla sürdürüldüğü ifade edilirken, Zakinthos Adası’nda ve Attiki Bölgesinde yer alan Stroggili, Kalivia ve Markopulo’daki yangınların belirli oranda kontrol altına alındığı kaydedildi.

(AA/ÖZ/HA)