CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Kıbrıs görüşmelerinin dünkü toplantıda çıkmaza girdiğini belirterek,  gelinen bu noktada Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu görüşlerini siyasi partiler ve Meclis’le paylaşmaya çağırdı.

Yorgancıoğlu yazılı açıklamasında, Kıbrıs sorunun çözümü hedefiyle yürütülen çalışmaların, “liderlerin sorunları aşmaya yarayacak öneriler sunmak yerine yapıcı olmayan tutumları nedeni ile dünkü görüşmede çıkmaza girdiği” iddiasında bulundu.

İlk kez BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Sayın Alexander Downer’ın de görüşmelerin olumsuz geçtiğini açıklamak zorunda kaldığını belirten Yorgancıoğlu,  “Bu bir yandan işin ciddiyetini ortaya koyarken diğer yandan da Ocak ayında yapılması öngörülen zirve ve arkasından tasarlanan uluslar arası konferansın da tehlikeye sokulması demektir” dedi.

Yorgancıoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

“BU SONUÇ ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYACAK”

“Alışılageldiği gibi her iki lider bu sonuçtan bir diğerini sorumlu tutacaktır.Ancak unutulmamalıdır ki bu sonuç her şeyden çok çözümsüzlüğün değirmenine su taşıyacaktır.

Şimdi gözler Genel Sekreter’in Kıbrıs Özel Danışmanı Sayın Downer’in konu ile ilgili olarak liderlerden birini işaret edip etmeyeceğine çevrilmiştir.”

CTP-BG Genel Başkanı Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na şu çağrıda bulundu:

“Gelinen bu noktada Cumhurbaşkanı Sayın Eroğlu’nun bu tıkanıklığı aşmak için düşünceleri var mıdır?  Varsa nelerdir? Bunları siyasi partilerle ve Meclisle paylaşması gerekmektedir.

Böylesi önemli bir konuda gelişmelerin içeriğini kendine saklaması kabul edilir bir yaklaşım değildir. Bu yapılmadığı takdirde yaşanan gelişmeler sonucunda Türk tarafının yeniden uzlaşmaz taraf olarak uluslar arası camia tarafından algılanması ihtimali artacaktır.

Partimiz, Kıbrıs Türk halkının böyle bir sonucu hak etmediğinin altını çizerken; Sayın Eroğlu’nu Siyasi Partileri ve Meclisi bilgilendirme ve görüşlerine başvurmaya çağırıyorum.”