Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler (CTP - BG) Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Kıbrıs'ta Bulunacak Bir Çözümün; Kıbrıs Türk Halkının Tüm Yaşam Koşullarının Her Yönüyle İyileşmesi Ve Demokrasinin İleriye Götürülmesi İçin Şart Olduğunu Belirterek, Kıbrıs Sorununa Bulunacak Çözümün Sadece Kıbrıslı Türklerin Değil, Türkiye'nin De Önünü Açacağını Vurguladı.CTP Basın Bürosu'ndan Yapılan Açıklamaya Göre Yorgancıoğlu, Metin Şadi Başkanlığındaki Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İşad)yönetim Kurulu Heyetini Kabul Etti.
görüşmede, Ay Sonu New York'ta Yapılması Beklenen Greentree Zirvesi Ve Kıbrıs Sorununun Çözümüne Yönelik Görüşler Paylaşıldı.
işad Başkanı Metin Şadi, Ziyaret Amaçlarının; Hem CTP - BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu'na Görevinde Başarılar Dilemek, Hem De Kıbrıs Sorununun Çözümüne Yönelik Görüşlerini Aktarmak Olduğunu Söyledi.
İŞAD'ın Kıbrıs Sorununa Türkiye Cumhuriyeti Ve KKTC Tarafından Çizilen Ve Bm'nin Ortaya Koyduğu Perspektif Dışında Bir Çözüm Modeli Düşünmediğini Anlatan Şadi, "Ancak Çözüm 2 Tarafla Olur. Eğer Bir Çözüme Ulaşılamazsa KKTC Legal Zemine Çekilmeli. Bir Anlaşmaya Varılması İçin Çaba Harcamalıyız Ama B Ve C Planlarımız Da Olmalı" Görüşünü Dile Getirdi.
şadi, Yorgancıoğlu'na, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu da Ziyaret Ederek, Kıbrıs Konusuyla İlgili Görüşlerini Aktardıklarını Da Anımsattı. Yorgancıoğlu
CTP - BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu da Konuşmasında, Ctp'nin Kurulduğu Günden Bu Yana Kıbrıs Sorununun Çözümü Ve Ülke İnsanının Yaşam Seviyesinin Yükselmesi, Demokrasinin Gelişmesi İçin Mücadele Verdiğini Belirterek, Ülkede Koşulların İyileşmesi Ve Demokrasinin Gelişmesi İçin Kıbrıs Sorununun Çözümünün Gerekliliğine İşaret Etti.
Kıbrıs Sorununun Çözümsüzlüğü Yüzünden Kıbrıs Türk Halkının Yaşadığı Sıkıntıları Anımsatan Yorgancıoğlu, Bunların Aşılması İçin Çözüme Gerek Olduğunu İfade Ederek, Çözümün Sadece Kıbrıslı Türklerin Değil, Türkiye'nin De Önünü Açacağını Kaydetti.
yorgancıoğlu, "Doğru Çözüm Tek Taraflı Olmaz, Ama Taraflardan Biri, Öneri Ve Proje Sunmazsa Da İlerleme Sağlanmaz" Görüşünü Dile Getirerek, New York'taki Zirveye Gitmeye Hazırlanan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Bu Konuda Yetersiz Olduğunu İddia Etti.
ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Masaya Getirdiği Öneri Ve Projelerle Kıbrıs Rum Tarafını Geri Adım Atmaya Zorladığını Savunan Yorgancıoğlu, "Sayın Eroğlu'ndan Da Beklentimiz Böyle Davranmasıdır. Aksi Halde Kıbrıs Türk Halkının Umut Ve İnancı Azalır. Sayın Eroğlu Ve Ekibi Yaratıcı Alternatif Öneriler Getirmelidirler" Dedi.
görüşmelerde İstenilen Mesafenin Alınamadığını Da İleri Süren Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk Tarafının Hedefinin; Sorunun İyi Niyet Çerçevesinde Çözümü Olması Gerektiğini İfade Ederek, Çözüm Konusunda İyi Niyet Gösterilmesi Durumunda, Ortaya Çıkabilecek Bir Çıkmazdan Kıbrıs Türk Tarafının Sorumlu Tutulamayacağını Kaydetti.
çözüm Arayışları Sürerken, Kıbrıs Türk Halkını Da Her Açıdan İleriye Taşımanın Şart Olduğunu Kaydeden Yorgancıoğlu, Bir Yandan Ekonomik Yatırımlar Teşvik Edilirken, Diğer Yandan Fırsat Eşitliğinin Sağlanmasının Önemine Dikkat Çekti.
yorgancıoğlu, "Son Zamanlarda Tırmanış Gösteren İhale Açılmadan İş Bağlanması, Şaibeli İhaleler Ve Bazı Çevrelere Tanınan Ayrıcalıklardan" Da Bahsederek, "Bunlar Bir An Önce Engellenmeli Ve Her Alanda Fırsat Eşitliğinin Sağlanması İçin Çaba Sarf Edilmelidir" Diye Konuştu.