Malezya Havayolları'nın, Ukrayna'nın Rusya sınırına yakın bölgesinde düşen MH17 sefer sayılı uçağındaki yolcuların 154'ünün Hollanda vatandaşı olduğu bildirildi.

Amsterdam Schiphol Havaalanı'nda düzenlenen basın toplantısında kazaya ilişkin bilgi veren Malezya Havayolları Avrupa Direktörü Huib Gorter, uçakta 283 yolcu ve 15 mürettebat olduğunu söyledi. İlk tespitlere göre, yolcuların 154'ünün Hollanda vatandaşı olduğunu belirten Gorter, diğer yolculardan 27'sinin Avustralyalı, 23'ünün Malezyalı, 11'nin Endonezyalı, 4'ünün Alman, 6'sının İngiliz, 4'ünün Belçikalı, 3'ünün Filipinli ve bir kişinin ise Kanadalı olduğunu ifade etti. Groter, diğer yolcuların milliyetlerinin ise henüz tespit edilemediğini aktardı.

Uçaktaki mürettebatın tamamının Malezya vatandaşı olduğunu bildiren Gorter, yolcular ve mürettebatın isimlerinin aileleri bilgilendirildikten sonra açıklanacağını ifade etti. Malezya Havayolları'nın araştırma amaçlı Ukrayna'ya bir uçak gönderdiğini de belirten Gorter, kaza yerine gitmek isteyen yolcu yakınlarının da götürülebileceğini söyledi.

Gorter, uçakla iletişimin saat 14.15 civarına kesildiğine değinerek, uçağın roketle düşürülüp düşürülmediği konusunda bilgilerinin olmadığını sözlerine ekledi.

Schiphol Havaalanı CEO'su Jos Nijhuis ise yolcu yakınlarına havaalanında her türlü desteğin verilmeye çalışıldığını kaydetti.