Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) yetkilileri, 15 Şubat’tan beri süresiz grevde olan Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanlarına destek ziyaretinde bulundu.

YKP Yürütme Kurulu Sekreteri Murat Kanatlı başkanlığındaki heyet, saat 10.00’da Lefkoşa Türk Belediyesi binası önüne giderek Belediye Emekçileri Sendikası (BES) yetkililerinden bilgi aldı ve çalışanlara dayanışmalarını iletti.

MURAT KANATLI

YKP Yürütme Kurulu Sekreteri Murat Kanatlı yaptığı konuşmada, bugüne kadar çeşitli düzeylerde  dayanışmalarını ortaya koydukları LTB çalışanlarının grevine, bugün ziyaret ederek destek vermek istediklerini söyledi.

YKP olarak yerel yönetimlere önem verdiklerini, çünkü yerinde yönetimlerin direkt demokrasilerin uygulandığı yerler olduğunu ifade eden Kanatlı,  buna karşın Kuzey Kıbrıs’ta  bir çok yerel yönetimde krizler olduğunu savundu.

Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerekirken,  hükümet ve siyasi partilerde olduğu gibi yerel yönetimlerde de “tek adam” zihniyetinin yarattığı olumsuzlukların yaşanmakta olduğu görüşünü ileri süren Murat Kanatlı, LTB’de yaşananlardan belediye meclis üyelerinin de sorumluluğu olduğunu söyledi.

LTB’de yaşananlar konusunda Sayıştay’ın başlattığı soruşturmayı çok yakından takip etmekte olduklarını kaydeden Kanatlı, “Belediye Emekçileri Sendikası’nın başlattığı greve bundan sonra da elimizden gelen desteği ve dayanışmayı göstermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İBRAHİM TAŞARKAN

BES Genel Sekreteri İbrahim Taşarkan da yaptığı konuşmada, 14 Şubat’tan bu yana çalışanların yasal hakları için grevde olduklarını anımsattı.

Greve maaşların zamanında ödenmemesi, Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımlarının yapılmaması ve Lefkoşa halkına daha iyi hizmet ve huzurlu bir çalışma ortamı için hizmet şemasının oluşturulması amacıyla çıktıklarını anımsatan BES Genel Sekreteri Taşarkan, “Yanlış politikaların hesabını sormak için sokaktayız” dedi.

Hükümet yanında Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları ile bir çok görüşmeleri olmasına karşın bugüne kadar sorunlarına bir çözüm bulunamadığını, bunun  en büyük sebebinin Belediye Başkanı’nın  adım atmaması olduğunu ileri süren Taşarkan, “Sayın Bulutoğluları çalışanların yatırılmayan kesintileri ile halktan topladığı vergileri nereye harcadığını çıksın  kamuoyuna açıklasın” şeklinde konuştu.

Tek amaçlarının daha iyi hizmet olduğunun altını çizen  Taşarkan, verdiği destekten dolayı YKP heyetine teşekkür etti.