Başbakan Erdoğan'ın medya yöneticileriyle yaptığı toplantıda Hasan Cemal'i şikayet etmekle suçlanan Yiğit Bulut, kendisini deşifre eden Mehmet Ali Birand'a meydan okudu. Birand ise,

''Bu güne kadar hiçbir şey yazmamamın nedeni, bazı meslekdaşlarımın tutumundan utanmamdır'' diye yazmıştı.


İlişkili Haberler
Mehmet Ali Birand'ı Utandıran Meslektaş

Belçika Vatandaşı Mehmet Ali Birand'a Cevabımdır!

Birkaç gündür Mehmet Ali Birand, Hasan Cemal ve onların akıl suyunda yıkananlar bir propaganda peşinde. Kaşıntıları Başbakan Erdoğan’ın basın mensuplarıyla yaptığı toplantı üzerine.

İddialarına göre bir gazeteci, Başbakan’a şöyle demiş, o da buna karşılık böyle demiş... Uydurdukları ve ekledikleri uzayıp gidiyor! Tek kelimeyle; acemice hazırlanmış bir komplo!

Amaçları aslında bana bulaşmak da değil, akıllarınca kamuoyu yaratıp Başbakan Erdoğan’ı baskı altına alacaklar! İşin ilginç tarafı da bu topa giren arkadaşlar, geçmişte her dönemde Türk Devleti’nin makamları tarafından “bölücülükle suçlanmış”, haklarında devletin resmi istihbarat kurumları tarafından “bölücü” notu düşülmüş “tipler”!

Hatta devlet kurumuna bile gerek yok, Birand Kanal D Haber Müdürü olduğu gece Aydın Doğan’ın evinde yemekte şu konuşma geçti. Oradakiler “Ama bölücülük yaparsa” dediklerinde, Doğan, “Merak etmeyin asla izin vermeyiz” açıklamasını yapmak ve ikna etmek için uğraşmak zorunda kaldı!

Sevgili “sabık”, ne olduğu belli, gazeteci kılığına girmiş “organik uzantılar”, Başbakan Erdoğan sizin yarattığınız kamuoyu baskısı sonucu fikrini değiştirecek olsaydı, bugün o koltukta oturmuyor, patronunuzla birlikte “tavla oynadığınız başbakanları” attığınız depoda “gün sayıyor” olurdu!

O “sizi anladığı”, ne mal olduğunuzu kökünden kavradığı, sizin de uzantısı olduğunuz “yerleşik düzeni” kökünden söktüğü için bu halkın sevgilisi oldu ve Atatürk‘ten sonra en uzun ve güçlü iradeyi ortaya koydu, hatta belki de Cumhuriyet tarihinin en uzun iktidar dönemini Allah kendisine kısmet edecek...

Sevgili dostlar, bu arkadaşlar “çok iyi gazetecilermiş”, bu yüzden meslekleri adına çok üzülmüşler. O zaman iyi okuyun “organik uzantılı, Avrupa pasaportlu” düdükler:

1- Başbakan oraya “ne yapacağız, açıkça sorgulayalım” diye bizleri davet etti. Ve bu detayı da konuşmasına başlarken söyledi; “Bu bir basın toplantısı değil, burada haber yapmayacağız, en iyi ne yapabiliriz birlikte ortak bir akıl oluşturarak, o detayları konuşacağız” dedi!

2-O toplantıda konuşulanlar “beyin fırtınası” mahiyetindeydi ve orada kalması gerekirdi. Daha açık yazayım: Başbakan, sizi oraya “adam sandı” da çağırdı, ama ne yazık ki; Türk halkı gerçeği bir kez daha gördü.

3-Büyük gazeteciler, söyleyin bakalım, ele geçen Hanefi Avcı‘nın Hürriyet arşivindeki konuşmalarında neler var? Konuşmalar tek bir detay üstüne odaklanmış; patronunuzu nasıl Başbakan, nasıl Cumhurbaşkanı yapacağınız ve siyaseti nasıl şekillendireceğiniz! Kasetler orada! Bu mu gazetecilik!

4-“411 el kaos’a kalktı” manşetleri atılıp, daha da geriye gidersek, 28 Şubat sürecinde Gülen kasetlerini ana haber bültenlerinde döndürüp, Aczimendileri parlatan arkadaşlar, söyleyin bakalım: Bu mu gazetecilik!

5-Ve sen Birand söyle bakalım: Kanal D Haber Müdürü olmak için Hurşit Tolon‘a icazet almaya gittin mi! Ve en önemlisi; Mehmet Ali Yalçındağ‘ın evindeki “Erdoğan’a karşı acil önlem” toplantısında ORADA MIYDIN! Yalçındağ, rakı kadehini kaldırıp “Erdoğan’a bir vursak, yarısı boşa gider” tarihi söylemini yaptığında “SEN BÜYÜK GAZETECİ” olarak ne yaptın! BU MU GAZETECİLİK AHLAKI!

Sonuç: Bu arkadaşlara bir çağrım var; büyük gazeteci takımı, “malum medya” uzantıları, siz benim hakkımda “size dışarıdan destek verenlerle birlikte”, 33 gün yazı yazın, ben siz bitirdikten sonra “her şeyi ortaya dökme yarışında” SİZLER hakkında “3 yazı” yazayım! VAR MISINIZ? “Varız” diyorsanız, BAŞLAYIN!

Son söz: Büyük gazeteci Birand‘ın “yat ticareti” yaptığını, ben naçizane, patronu Aydın Doğan‘dan öğrendim. Bir akşam yemeğinde evde, Doğan şöyle buyurdu: “Aldığım Feretti yatın duvar boyaları döküldü, çok üzüldüm ama bir şeye daha çok üzüldüm, bizim Birand bu yatı almama aracılık ederken, aradan kendine de bir teknecik çıkarmış”! YALAN mı?

Not: “Bildiğim sırların ölene kadar benimle mezara gitmesi” ilkesine inanırım ama devletin bir toplantısında, Başbakan’ın söylediklerini “çarpıtarak” kamuoyuna sızdırmak ve bunu “kara bir propaganda” haline getirmek ısrarında olanlar varsa; onlar için “adamlık ve insanlık” kuralları artık geçerli değildir! Hodri MEYDAN! Elinizde ne varsa DÖKÜN! Ben tek başıma sadece bir “köşe yazarı olarak” buradayım! Belçika vatandaşı Mehmet Ali Birand’a cevabımdır!

Mehmet Ali Birand'ın Köşe Yazısı

MEHMET ALİ BİRAND'I UTANDIRAN MESLEKTAŞ

Mehmet Ali Birand, Başbakan'ın medya yöneticileriyle yaptığı toplantının en çok eleştirilen, ancak ismi telaffuz edilmeyen şahsını yazdı.

Toplantıya katılan yönetici düzeydeki bazı köşe yazarlarının da isim vermeden eleştirdiği o gazeteciyi bugün Posta Gazetesi'nde Mehmet Ali Birand yazdı. Mehmet Ali Birand da isim vermedi ama öyle bir tarif etti ki bu kişinin Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni ve Habertürk gazetesi yazarı Yiğit Bulut olduğu açığa çıktı.

Hasan Cemal, Kendini Savunmamalı

Başbakan'ın geçen ay medya sahipleri ve Genel Yayın Yönetmenleriyle yaptığı ve hala tartışılan toplantısında bende vardım. Bu güne kadar hiçbir şey yazmamamın nedeni, bazı meslekdaşlarımın tutumundan utanmamdır. Orada öylesine konuşmalar yapıldı, hele biri vardı ve öylesine çağdışı ve bir gazeteciye yakışmayan öneriler yaptı ki, konuyu açmamayı tercih ettim. Bu zat, kendi Genel Yayın Müdürü tarafından yerden yere vurulmasına rağmen, hala aynı gazetede yazıyor ve üstelik bir TV Haber Kanalını yönetiyor.

Bu toplantının diğer talihsiz olayı, aynı gazetecinin, Hasan Cemal'in Kandil söyleşilerini şikayet etmesi ve "Bu konuda birşey söylemeyecek misiniz?" diye adeta Başbakanı kışkırtması ve Erdoğan’ın da, adını vermeden Hasan Cemal'in PKK lideriyle görüşmesi ve kitap yazmasını eleştirmesiydi.

Daha öncelerde ben de PKK lideri Öcalan ile konuşmuş ve kitapta yazmıştım. Demek ki, Öcalan veya ondan sonraki liderlerle konuşan, Kürt konusunda kitap yazan her gazeteci, bunu para kazanmak için yapıyordu (!) Başbakanın bu mantığı karşısında donup kalmıştım. Aramızda ilk davrana Yasemin Çongar olmuştu. Kibarca ancak çok net şekilde tepki gösterdi de, o konuşmanın asıl hedefi olan Hasan Cemal başta olmak üzere, hepimizin namusunu kurtardı.

Hasan, sonradan yazdığı yazılarda doğrusunu yaptı ve kendini savunmadı.

Savunmaması gerekiyor. Zira yaptığı, dünyada gazetecilik diye bir meslek varsa, o işin hakkın veren herkesin yapması gerekendi. İyi ki Kandil'e gitti, iyi ki Karayılan ile görüştü ve kitabını yazdı. Böylece resmi politikanın dışındaki görüşleri de dinleyebildik. Barışa nasıl gidilebileceğini daha sağlıklı şekilde öğrenebildik.

Teşekkürler Hasan...