Kassam Tugaylarından bir askeri yetkili yaptığı açıklamada, yeniden savaşmaya hazır olduklarını vurguladı. Kahire’de Filistinlileri temsil eden gruba seslenen askeri yetkili İsrail’in, şartları kabul etmemesi halinde görüşmelere devam etmemeleri ve şartlarından asla taviz vermemelerini talep etti.



“Taleplerimiz görüşmeleri gerektirmiyor. Çünkü taleplerimiz tamamen insani haklarımız” diyen Kassam Tugayları yetkilisi, İsrail’i yenmeye güçlerinin yeteceğini, onları askeri ve ekonomik büyük bir yenilgiye uğratacaklarını ifade etti.

Gazze’ye uygulanan kuşatmanın kaldırılması ve Limanının kullanıma açılması konusunda bir anlaşmaya varılmaması halinde ateşkesi uzatmayacaklarını söyleyen yetkili, ateşkesin uzatılmasının Filistinlilerin ve Gazze halkının beklentilerini karşılamasına bağlı olduğunu vurguladı.
Yetkili, kuşatmanın kaldırılması, Gazze havaalanı ve limanının kullanıma açılması yönündeki şartlarının vazgeçilmez olduğunu vurguladı.
Kassam Tugaylarının yerlerini terk etmediklerini ifade eden askeri yetkili, operasyona hazır durumda beklediklerini söyledi.

İsrail ateşkesin uzatılmasına hazır
İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes 8 Ağustos Cuma günü 08.00 itibariyle doluyor.
Reuters'a konuşan İsrailli bir yetkili mevcut şartlarda ateşkesi uzatmaya hazır olduklarını söylemişti.
AFP'ye açıklama yapan İsrailli bir yetkili de "Ateşkesin koşulsuz olarak uzatılmasında İsrail için bir sorun yok" dedi.

'Henüz anlaşma yok'
Ancak Kahire'de yaşayan üst düzey Hamas yetkilisi Musa Ebu Merzuk, Twitter hesabından "Ateşkesi uzatma konusunda anlaşma yok" açıklamasını yaptı.
Merzuk'un Hamas'ın siyasi liderliğinde bir görevi olmasa da Kahire'deki görüşmelere doğrudan katılıyor.
Görüşmeler sürerken İsrail de 27 bin askerini terhis edip, silah altındaki asker sayısını 55 bine çekti.
Hamas, Gazze'nin silahlardan arındırılmasına dair İsrail şartını reddediyor. Gazze'ye ablukanın kaldırılması talebinden vazgeçmeyeceklerini bir kez daha vurgulayan Başbakan İsmail Heniye, "Taleplerimizden dönüş yok" mesajını verdi.