BEYDA, EBYEN VE HADRAMEVT GİBİ BAZI KENTLERDE DÜZENLENEN OPERASYONLARIN ARDINDAN ORDU BİRLİKLERİNİN ÖRGÜTÜN ÇEKİLDİĞİ KİMİ BÖLGELERDE KONTROLÜ SAĞLADIĞI BELİRTİLDİ

Yemen ordusunun Nisan ayında El-Kaide örgütüne yönelik başlattığı operasyonlar devam ediyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Ebyen, Şebva, Marib, Beyda ve Hadramevt bölgelerinde düzenlenen operasyonlarda, örgüt kayıplar veriyor. Bu çerçevede daha önce örgütün kontrolündeki bazı bölgelerde denetimi ele geçiren güvenlik güçleri, takibini sürdürüyor.

Savunma Bakanlığı, söz konusu operasyonlara ilişkin yayımladığı görüntülerde, çatışmaların yaşandığı bölgelerdeki askeri hareketliliğin devam ettiği ve örgütün kontrolündeki yerlerden geri çekilmesinin ardından ordu birliklerinin buralara girdiği görülüyor.

Yemen ordusunun başlattığı operasyon çerçevesinde, geçen hafta yapılan açıklamada, çatışmalarda son 1 ayda 500 civarında El-Kaide militanı ile 40 askerin hayatını kaybettiği bildirilmişti. Güneydeki Ebyen kentinin kontrolünün tamamen ordunun eline geçtiği aktarılan açıklamada, örgüt mensuplarının Hadramevt'in kuzeyindeki Marib gibi bölgelere çekildiği, ordunun bir çok noktada konuşlandırdığı özel birliklerle örgüte yönelik ''kararlı'' mücadelesinin devam edeceği kaydedilmişti.

El-Kaide mensupları, 2012'den beri Yemen ordu birlikleriyle çatışıyor. Aşiretlerin de desteğiyle orduya bağlı birlikler, Nisan ayında ülkenin güneyindeki kentlerde El-Kaide militanlarına yönelik operasyon başlatmıştı.