YDÜ ÖĞRENCİSİ BİR GENÇ YURT ODASINDA ÖLÜ OLARAK BULUNDU.

YDÜ ÖĞRENCİSİ KURAL GÜNAY (24 E) KAMPÜS İÇERİSİNDE ÖLÜ OLARAK BULUNDU POLİSİN OLAY İLE İLGİLİ SORUŞTURMASI SÜRÜYOR...

2008'den bu yana öğrenci olarak bulunan TC uyruklu Kural Günay aniden rahatsızlanarak hayatını kaybetti.Astım hastası olduğu açıklanan 26 yaşındaki Kural Günay 8 numaralı öğrenci yurdunda misafir olarak kalmaktaydı.

Polis olayın normal bir ani ölüm olduğunu açıkladı. Kural'ın bir sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı mesaj aslında ölüme ne kadar yakın olduğunu açıklıyor.

Günay Pazar günü yazdığı son mesajında "Çok fena" "hastanedeyim" diye yazdı. ve üç gün sonra hayatını kaybetti.


Öte yandan KKTC Öğrenci Birliğinden gelen mesajı aynen sizlere aktarıyoruz...


Gazetede okuduğum bir haber üzerine facebook dan vefat eden arkadaşımızın duvarında adım adım ölümünü okuyunca çok etkilendim ve hastanedeki doktorların veya arkadaşa müdahale eden ve muayene edenler her kimlerse yaptıkları bu büyük ihmali fark edince çok üzüldüm. Paylaşımında görüldüğü gibi arkadaşımız pazar saat 23:00 civarında ciğerinden sesler geldiği için hastaneye gidiyor ve hastanedeki doktorlar yada her kimse o şahıslar, her gelene otomatik uyguladıkları serum ve 2 tane iğne yaptıktan 1 saat sonra evine yollanıyor. Kıbrıs Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet hastanesinde oluyor bu olay, yani hasta olan tüm vatandaşların, buraya okumak için gelen öğrenci arkadaşlarımızın kullanmak zorunda oldukları, canlarını teslim ettikleri devlet hastasinde. Şahsen Allah hiçbirimizi düşürmesin, kullanmak zorunda kaldığım ve arkadaşlarımın kullanmak zorunda kaldığı durumlarda herkesin ortak görüşü bu hastanenin verdiği hizmetin aşırı derecede insan sağlığına zerre kadar önem vermeden çalışıyor oluşu. Vefat eden arkadaşımız sonunda bu ihmalin bedelini canıyla ödemiştir. 1 saatte taburcu olan bir hasta üzerinden birkaç saat geçtikten sonra ölüp gidiyor. Bunu hangi vicdan kabul edebilir? O hastanenin başta başhekimi olmak üzere, doktor, hemşire, hasta bakıcılarına soruyorum şimdi, VİCDANINIZ KABUL EDEBİLİYORMU BU GENCECİK ÇOCUĞUN ÖLÜP GİTMESİNİ??? Lütfen bu haberi olabildiğince paylaşın, illa ki bir gün gereken yerlere ulaşacaktır ve bu hastanenin otomatiğe bağlayan çalışanları, hizmet sistemi ve bu olay soruşturulacaktır. Arkadaşımız bu ihmalkarlığın bedelini canıyla ödedi, hiç değilse bir daha böyle bir olayın yaşanmaması, hastanenin insan sağlığına vermesi gereken değeri wermesi ve wermek zorunda olduğunu anlaması adına, ulaştırabildiğiniz kadar çok insana bu haberi ulaştırın lütfen. Vefat eden arkadaşı bugüne kadar tanımıyordum ama tanıyanlarına, sevenlerine ve özellikle ailesine Allah'tan sabır diliyorum. Başınız sağolsun.