Yazık Bu Ülkeye

PKK VE IŞİD SALDIRILARI

Üst üste yaşanan saldırılar terörün acı bilançosunu ortaya çıkardı. Bölücü Terör örgütüPKK’nın 7 Temmuz’dan bu yana süren saldırılarında dünküler dahil 30 asker ve polis şehit düşerken, onlarca güvenlik görevlisi yaralandı. Şanlıurfa Suruç’taki IŞİD saldırısında ise çoğu üniversite öğrencisi 32 kişi ölmüş, 29 kişi yaralanmıştı.

392 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Güneydoğu illerinde yol kesen, karakola saldıran PKK’lılar eylemlerini her geçen gün yaygınlaştırarak sürdürüyor. AA’ya göre, çatışmalar ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’taki hava operasyonlarında aralarında örgütün üst düzey yöneticilerinin de olduğu 392 terörist etkisiz hale getirilirken, 400’ünün yaralandı.

7 Temmuz’dan beri teröre 30 asker-polis 11 sivil kurban

SON günlerde üst üste yaşanan saldırılar terörün acı bilançosunu da ortaya çıkardı. Türkiye, 7 Temmuz’dan bu yana yapılan saldırılarda asker, polis ve korucuların da aralarında olduğu 30 şehit verdi. 11 sivil hayatını kaybederken, 112 kişi de yaralandı. Sadece dün İstanbul ve Şırnak’ta gerçekleştirilen terör saldırılarında toplam 5 polis ve 1 asker şehit düştü. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hava operasyonlarında ve çatışmalarda ise Anadolu Ajansı’nın haberine göre aralarında örgütün üst düzey yöneticilerinin de olduğu 392 terörist etkisiz hale getirilirken, 400 teröristin yaralandığı belirtildi.

Bu dönemde teröristler tarafından 110’dan fazla araç ateşe verildi. Çatışmalarda 14 terörist öldürüldü, çok sayıda terörist de yaralı ele geçirildi.