İNGİLTERE'nin önde gelen gazetelerinden Times'ın dünya haberleri sayfasında "Yatak odasından attığı tweetlerle Filistinlilerin gayriresmi sesi olan" 16 yaşındaki Farah Baker'ın öyküsüne yer verildi.

Gazze'nin en büyük hastanesi olan Şifa'nın hemen arkasında yaşıyor Farah... Beyin cerrahı olan babası her gün ağır yaralı çok sayıda kişiyi ameliyat ediyor. Filistinli genç zaman zaman videolar, zaman zaman audiolar eşliğinde İsrail'in saldırılarını, Gazze'den korkunç bazı insan manzaralarını anlatıyor.

BU AKŞAM ÖLEBİLİRİM

Farah Baker, İsrail'in Gazze'ye yönelik en ağır saldırılarından birini düzenlediği 28 Temmuz'da attığı bir tweette, "Gazze benim bölgem ve ağlamadan duramıyorum. Çünkü bu akşam ölebilirim" yazmıştı. Mesaj 17 bin kişi tarafından retweet'lendi, dünyanın her yerinden Farah'a destek mesajları yağdı.

İsrail'in Gazze'de saldırıları başladığı dönemde 800 takipçisi vardı Farah'ın. Bu sabah itibarıyla bu rakam 141 bini aşmış durumda.

GÖREVİ ABLASINDAN DEVRALDI

Farah'ın 23 yaşındaki ablası Rena da İsrail'in 2012'deki saldırıları sırasında sosyal medyayı kullanmaya başlamış. Rena yüksek lisans eğitimi için İngiltere'ye gelince, görev bu kez Farah'a düşmüş.

YASTIKLA KULAKLARIMI KAPATIYORUM

Times'a konuşan Farah "Herşeyi belgeleyerek ve halkıma mesaj ileterek farklı birşey yapmayı amaçladım" diyor ve ekliyor:

"Gazeteciler görevlerini yapıyor. Ben ise İngilizce iletişim kuran bir genç olarak yaşananların kişisel tarafını gösteriyorum...Uyumuyorum, yemiyorum, hiçbir şey yapmıyorum. Sadece odamda oturuyor, radyo dinliyor ve tweet atıyorum. Bazen ses duymamak için yastıkla gözlerimi ve kulaklarımı kapatıyorum."