Yasin Hayal'in babası oğlunun iki saat boyunca iç çamaşırları dışında çırılçıplak soyularak soğuk bir hücrede tutulduğunu iddia etti.

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yargılamada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilen Yasin Hayal'in babası Bahattin Hayal, oğlunun iki saat boyunca iç çamaşırları dışında çırılçıplak soyularak soğuk bir hücrede tutulduğunu ileri sürdü. Habertürk'ün ulaştığı Bahattin Hayal, oğlunun "Tahliyemi istiyorum" diye bağırarak demir kapıyı yumrukladığı için cezalandırıldığını öne sürerek, "Oğlum böbrek hastası ve ilaç kullanıyor, bunu da biliyorlar. Hastalığını bildikleri halde soğuk hücrede çıplak halde iki saat tutmuşlar bu bir insanlık suçu değil mi?" dedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yargılamada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilen Yasin Hayal'in, tutuklu bulunduğu Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde, iç çamaşırları dışında soyularak iki saat hücreye atıldığı iddia edildi. Baba Bahattin Hayal, Habertürk'ü telefonla arayarak oğluna hücre cezası verildiğini, böbrek hastası olmasına rağmen çırıl çıplak soğuk hücrede bekletildiğini ileri sürdü.

Habertürk'e konuşan Hayal, "Oğlumu çırıpçıplak soyup, iki saat boyunca soğuk hücreye atmışlar. Oğlumla bugün telefonla görüştüm, tahliye istiyorum diye bağırıp demir kapıyı yumruklamış. 5 yıl boyunca bir kere bile uygunsuz bir davranışı olmadı. Sadece bağırıp kapıyı yumrukladı diye böyle bir ceza verilir mi? Sadece iç çamaşırları üzerinde kalmış, soyundurmuşlar, soğuk hücreye iki saat kapatmışlar. Bana bunları anlatırken de telefon görüşmemizi kestiler. Oğlum böbrek hastası ve ilaç kullanıyor. Bunu bildikleri halde böyle bir ceza vermişler. Bu bir insanlık suçu değil mi? İnsan hakları örgütlerinin bununla da ilgilenmesini istiyoruz " dedi.a