Yüksek Mahkeme ve Kaza Mahkemesi’nde terfiler belli oldu. Buna göre, Kaza Mahkemesi Başkanı Mehmet Türker Yüksek Mahkeme Yargıçlığı’na, Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Ömer Güran Kaza Mahkemesi Başkanlığı’na terfi etti.

Yüksek Adliye Kurulu’nun 9 Ocak 2012 tarihinden geçerli olmak üzere Kaza Mahkemesi Başkanı Mehmet Türker’i Yüksek Mahkeme Yargıçlığı’na; 10 Ocak 2012 tarihinden geçerli olmak üzere Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Ömer Güran’ı Kaza Mahkemesi Başkanlığı’na terfi ettirdiği bildirildi.

Yüksek Mahkeme’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Yüksek Mahkeme Yargıçlığı’na terfi eden Mehmet Türker 9 Ocak Pazartesi saat 14.30’da Cumhurbaşkanlığı’nda; Kaza Mahkemesi Başkanlığı’na terfi eden Ömer Güran ise 10 Ocak Salı saat 09.15’de Yüksek Adliye Kurulu Toplantı Salonu’nda yemin edecek.

 
MEHMET TÜRKER’İN ÖZGEÇMİŞİ

Yüksek Mahkeme Yargıçlığına terfi ettirilen Mehmet Türker, 6 Aralık 1957’de Baf’ın Bağrıkara (Fasulla) köyünde doğdu. İlköğrenimini Bağrıkara İlkokulu; ortaokul ve lise öğrenimini ise Baf Kurtuluş Lisesi’nde tamamladı. Hukuk eğitimini 1979’dan itibaren İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde aldı. Avukatlık stajı ve askerlik görevinden sonra 1982 yılında Avukat olarak kaydolunarak 1988 yılına kadar Mağusa’da avukatlık yaptı.

15 Kasım 1988’de Kaza Mahkemesi Yargıçlığı; 3 Mayıs 1999’da Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıçlığı;  13 Şubat 2006’da Kaza Mahkemesi Başkanlığına atandı.

Görev süreleri içerisinde Lefkoşa, Mağusa, Girne, Güzelyurt Kaza Mahkemeleri, Ağır Ceza Mahkemeleri ve Askeri Mahkemede Yargıç ve Mahkeme Başkanı olarak görev yaptı.

Yüksek Mahkeme Yargıçlığına  atanmadan önce Lefkoşa Kaza Mahkemesi Başkanlığı görevini sürdüren Mehmet Türker, Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı ve Askeri Mahkeme Başkanlığı görevini yürütüyordu. Türker evli ve 2 çocuk babasıdır.

 
ÖMER GÜRAN ÖZGEÇMİŞİ

Kaza Mahkemesi Başkanlığı görevine atanan Ömer Güran, 17 Ekim 1957’de Lefkoşa’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra staj süresini müteakip, 25 Mayıs 1993 yılında baroya kaydını yaptırdı.

17 Mayıs 1999’da Kaza Mahkemesi yargıçlığı; 4 Ocak 2007’de Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıçlığına atandı. Adli görev süresi içinde, Lefkoşa, Girne, Güzelyurt Kaza Mahkemeleri ile Ağır Ceza Mahkemelerinde ve son olarak Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde görev yaptı. Güran evli ve 4 çocuk babası olup, İngilizce biliyor.