Demokrasi ve Güven Partisi (DGP) Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu, “Kıbrıs Türk halkının tek seçeneğinin, Allah’ın emriymiş gibi, Rum komşularla ortaklık kurma şeklinde lanse edilmesini onaylamadıklarını belirterek, “Kimsenin, bizleri onlara yalvarıp yakaran bir halk durumuna sokma hakkı yoktur” dedi.
Ertuğruloğlu yazılı açıklamasında, belirli kesimlerce yapılan açıklamalarda, Rum tarafının gerçek ve yaşayabilir bir ortaklık vizyonuna sahip olduğu ancak engelleyenin Türk tarafıymış gibi gösterilmeye çalışıldığını da belirtti.
TC Avrupa Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın gündeme getirdiği, KKTC için söz konusu olabilecek seçenekler hakkında, “Bazı kesimlerin, hemen harekete geçerek, malum siyasi hedefleri doğrultusunda açıklama ve eleştirilerini ortaya koyduklarını” ifade eden Ertuğruloğlu, bu çevrelerin görüşlerine katılmadıklarını ve olaya daha geniş perspektifte baktıklarını kaydetti. 

Ertuğruloğlu şunları ifade etti:

“Doğal olarak, kurduğumuz devletimizin uluslararası devletler topluluğunun tanınan bir üyesi olması en temel arzumuzdur ve bu hedef doğrultusunda, bugüne kadar verilemeyen mücadelenin verilmesi gereğine inanmaktayız. 
Ancak, reel politika zemininde, bizleri aşan uluslararası dinamiklerin şekillendireceği konjonktürlerin neler olabileceği konusunda belirleyici olma kozunu elinde bulundurmayan Kıbrıs Türk halkının, ancak Anavatan Türkiye ile birlikte hareket etmesi durumunda güvenli bir geleceğe sahip olabileceği gerçeğinin asla göz ardı edilmemesi gerekmektedir.
Kıbrıs Türk Halkı’nın tek seçeneğinin, Allah’ın emriymiş gibi, Rum komşularla ortaklık kurma şeklinde lanse edilmesini asla onaylamıyoruz.”
Ertuğruloğlu, Kıbrıs Türk halkını kimlik bunalımına sokma, hedef şaşırtma ve gerçekleşmeyecek beklentilere mahkum etme hakkının kimsede olmadığını da belirtti.












KAYNAK : KIBRIS