Atlantik’ten Pasifik’in ucuna kadar, bazıları gece, diğerleri gündüz vaktinde, Venüs’ün kara bir nokta halinde Güneş’in önünden geçişine tanık oldu.

Venüs, en çok gök bilimcileri heyecanlandırdı. Hiçbiri bir daha göremeyecekleri tarihi olayı kaçırmamak için hazırlıklarını birkaç gün önceden yaptılar.

Güney Kore Astronomi ve Uzay Bilimleri Enstitüsü’nden Sul Ah Çim, “Hayatı günlük anlamsız olaylar gibi değil, bir kez olsun büyük bir bakış açısından görmek istiyorum” yorumunu yaptı. (Avustralya)

Çim, “İnsanlık için düşünürseniz 105 yıl uzun bir zaman. Ancak Dünya için bu oldukça kısa bir süre” dedi. (Avustralya)

TSİ 00.00’da başlayan Venüs geçişi, 6 saat 40 dakika sürdü. Gözlemciler, Venüs’ü bulundukları bölgenin coğrafi konumu ve hava şartlarına bağımlı olarak farkl şekillerde gözlemledi. (Avustralya)

Kuzey Amerika kozmik olayı gün batımıyla yakalarken, Avrupa sadece Güneş’in doğmasıyla Venüs’ü görme şansı yakaladı. Asya-Pasik bölgesindeki ülkeler ise Venüs’e gündüz vakti bakma şansı buldu. (Tayvan)

Venüs’ün geçisi, amatör gök bilimciler, NASA uyduları ve Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) tarafından gözlemlendi. (Güney Kore)

NASA, dünyanın dört bir yanından elde edilen canlı görüntüleri yayımlarken, dakikada 90 bin, toplamda 2 milyon kişi NASa sayfasındaki fotoğrafları takip etti. (Hindistan)