TAV Havalimanları Holding'in toplamda yüzde 38 hissesi Fransız havaalanı işletmecisi Aeroports de Paris'ye 874 milyon dolara satıldı.

Akfen Holding TAV Havalimanları Holding'te bulunan hisselerinin yüzde 18'ini 414 milyon dolara Aeroports de Paris'ye sattığını açıkladı. Tepe İnşaat da TAV'daki yüzde 18 hissesini 414 milyon dolara ADP'ye sattığını KAP'a açıkladı. Sera Yapı Endüstri de TAV'daki yüzde 2 hissesini 46 milyon dolar bedelle sattı.

TAV Havalimanları Holding yönetim kurulu 11 kişiden oluşacak. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve İcra Kurulu Başkanı Sani Şener görevlerine devam edecek.

Aeroports de Paris Management Yönetim Kurulu için üç üye; Tepe ve Akfen birlikte toplam üç üyeyi aday gösterecek; İcra Kurulu Başkanı aynı zamanda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaparken Yönetim Kurulu'nda dört tane de bağımsız üye yer alacak.

Hisse satışıyla birlikte Akfen Holding'in payı yüzde 26'dan yüzde 8'e inecek. Tepe İnşaat'ın payı da yüzde 26'dan yüzde 6'ya inecek. TAV'da Sera Yapı'nın payı yüzde 2'ye düşecek. Şirketin yüzde 40'ı da halka açık.

DİĞER FRANSIZ TEKLİFİ ARTIRMADI
Sürece yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, bir diğer teklif sahibi konumundaki Fransız Vinci yaklaşık bir hafta önce bunun önemli miktarda altında bir teklifte bulunmuş ve söz konusu teklifini artırmamıştı.