PAPA FRANCISCUS, BELÇİKA, TÜRKİYE, NİJERYA, ÇAD, KAMERUN VE FİLDİŞİ SAHİLİ’NDEKİ TERÖR SALDIRILARININ KURBANLARINI ANDI

 Hristiyanlıkta Hz. İsa'nın ölümünün ardından dirildiğine inanılan Paskalya Bayramı, Vatikan'da Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'un yönettiği ayinle kutlanırken, Papa konuşmasında Belçika ve Türkiye başta olmak üzere son terör saldırılarında hayatını kaybedenleri andı.

Vatikan’ın ünlü Aziz Petrus meydanındaki büyük ayine, farklı milletlerden binlerce insan katıldı.

Aziz Petrus Bazilikası'nın locasından dünya meselelerine değindiği geleneksel "Urbi et Orbi" konuşmasını yapan Papa, bu yılki konuşmasının önemli bir bölümünü sığınmacılara ve son terör saldırılarında yaşamını yitirenlere ayırdı.

Paskalya Bayramı’nı son yaşanan terör saldırılarıyla karşıladıklarına dikkati çeken Papa, bu Paskalya Bayramı’nda gönüllerinin, Belçika, Türkiye, Nijerya, Çad, Kamerun ve Fildişi Sahili’nde son dönemde yaşanan terör saldırılarda hayatını kaybedenlerle birlikte olduğunu söyledi.

Sığınmacı meselesine de değinen Papa Franciscus, “Kardeşlerimiz” diye bahsettiği sığınmacıların yollarda ya ölümle ya da sınırlardan geri çevrilmelerle karşı karşıya kaldığını belirterek, daha iyi bir gelecek için savaştan, açlıktan, yoksulluktan ve sosyal adaletsizlikten kaçan sığınmacılara kucak açılması noktasında güçlü çağrıda bulundu.

İsrailliler ve Filistinliler arasında da samimi görüşmeler yoluyla adil ve kalıcı barışın temellerinin atılması çağrısı yapan Papa Franciscus, Irak, Libya, Yemen, Lübnan ve Akdeniz havzasında sorunlar yaşanan diğer ülkeler için de dua ettiğini belirtti.

Papa, Ukrayna’daki sorunların son bulması için de dua etti.

Öte yandan, Paskalya Ayini’nin ardından Aziz Petrus meydanına giden Papa Franciscus’un, Brüksel’deki son terör saldırısının ardından Roma ve Vatikan’daki terör alarmının yükseltilmesine rağmen üstü açık ve kurşun geçirmez camı bulunmayan "papamobile" adı verilen aracıyla meydandaki inananlar arasında turlayarak, insanları selamlaması dikkati çekti.