Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, elverişsiz hava koşulları nedeniyle mandıraların çatıları uçan ve duvarları yıkılan, ayrıca enginar tarlalarının da zarar gördüğü Mormenekşe köyünü ziyaret ederek, çiftçi ve üreticilerin sorunlarını dinledi.
DP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Denktaş’a, Gazimağusa İlçe Başkanı Fikri Ataoğlu ile diğer parti yetkilileri eşlik etti.
Hortumdan dolayı, duvarları yıkılmış, çatısı uçmuş mandıraları ve enginar tarlalarını ziyaret eden Denktaş, hayvan üreticilerinden ve çiftçilerden bilgi aldı.
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, “Uzun yıllardan sonra ilk defa yaşanan bu iklim değişikliği üreticiye zor anlar yaşatıyor. Hortumdan mandıraları yıkılan hayvancılar ilgisizlikten şikayet ederken, ülkenin en önemli ihracat kaynaklarından olan enginar üreticileri de devletin kendilerine sahip çıkmamasından yakınıyor” dedi.
Kötü hava koşulları nedeniyle hem üretici hem de çiftçinin endişelerinin büyüdüğüne dikkat çeken Denktaş, üretici ve çiftçinin bir taraftan ekonomiye katkı sağlayan, diğer taraftan ise istihdamlar konusunda ülkeyi rahatlatan bir misyonu olduğunu belirtti. Denktaş, önemli bir kesim olan çiftçi ve hayvan üreticilerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.
“Bizim DP olarak yapmış olduğumuz bu ziyaret, moral açısından bölge halkına iyi gelmiş olabilir. Ancak esas olan devletin yakın ilgi göstermesi, sorunlarına çare üretmesi, kendilerini güvende hissettikleri bir ortam sağlanmasıdır. Bu beklentilerinin karşılanacağını ümit ediyoruz” diyen Denktaş, kötü hava koşulları gerekçesiyle hala daha bölgede hasar tespit çalışmaları yapılmadığını, bir an önce çalışmalara başlanması gerektiği söyledi.











KAYNAK : KIBRIS