Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, yarın sona erecek sigorta affı konusunda çalışanları ve işverenleri bilgilendirmek, incelemelerde bulunmak amacıyla Lefkoşa Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.

Sanayi Odası önünden başlayan ziyaretlerinde Ünverdi’ye Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü Erçin Tekakpınar, Özel Kalem Müdürü Aytaç Çaluda ile Çalışma Dairesi Müdür Muavini Kemal Beyaz eşlik etti. Ziyaretlerde, Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de hazır bulundu.

Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı ziyaretler öncesinde yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde çalışma hayatıyla ilgili muhaceret affının gündeme geldiğini anımsatarak, şimdi de Sosyal Sigorta primlerinin gecikme cezalarının affedilmesinin gündemde olduğuna dikkat çekti.

Sosyal Sigorta affının yarın sona ereceğine işaret eden Çıralı, bu bağlamda Ünverdi’nin de Sanayi Bölgesi’nde işverenler ve çalışanları bilgilendireceğini, incelemelerde bulunacağını söyledi.

Çıralı, amacın farkındalık yaratmak olduğunu ekledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi de, muhaceret ve çalışma hayatındaki kaçak yaşam konusunda ülkede çok büyük sıkıntıların baş göstermesi üzerine hükümet olarak bu konuda bir düzenleme yaparak yasa gücünde kararnamelerle muhaceret affına gidildiğini anımsattı.

Muhaceret affıyla ekonominin önü açılarak, kaçak yaşamın önüne geçildiğini ifade eden Ünverdi,  kaçak yaşamı kayıt altına alabilmek için hükümetin büyük bir mücadele verdiğini kaydetti.

Muhaceret affı konusunda büyük bir mücadele verdiklerine dikkat çeken Ünverdi, buna paralel olarak hükümetin Sosyal Sigorta affı için de yasa gücünde bir kararnameyi yürürlüğe koyduğunu söyledi.

Bu konudaki müracaatların yarın sona ereceğine dikkat çeken Ünverdi, üretimin kalbi olan Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde hem çalışanları, hem de işverenleri bu konuda bilgilendirmek amacıyla ziyaretini gerçekleştirdiğini belirtti.

Müracaatların yarın son günü olmasına karşın, parası olamayanların gecikme faizi indirimlerini 30 Mart’a kadar ödeyebileceklerini vurgulayan Ünverdi, bugünkü ziyaretlerinde çalışma hayatındaki riskleri, çalışma hayatında alınması gereken önlemler konusunda da çalışanlar ve işverenleri bilgilendireceklerini ekledi.