Ukrayna'nın doğusundaki ateşkese rağmen Rusya yanlısı ayrılıkçılarla ordu birlikleri arasında çıkan çatışmalarda üç Ukrayna askerinin öldüğü bildirildi.

Doğudaki ayrılıkçılara yönelik operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi Sözcüsü Andrey Lisenko, doğudaki durumun son günlerde gerginliğini koruduğunu, ayrılıkçıların Donetsk ve Mariupol bölgelerde konuşlanmış ordu birliklerine saldırılar düzenlediğini, silahlı kuvvetlerin de bu saldırılara karşılık verdiğini belirtti.

Lisenko, ayrılıkçıların son 24 saatte düzenlediği saldırılarda Minsk mutabakatı gereği cephe hattından çekilmesi gereken ağır silahları da kullandığını, taraflar arasındaki çatışmalarda üç askerin öldüğünü, bir askerin ise yaralandığını kaydetti.

Ayrılıkçıların Mariupol yakınlarındaki Şirokino kasabasında aralıklarla saldırılar düzenlediğini ifade eden Lisenko, ordu birliklerinin bu saldırıları püskürttüğünü belirtti.

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna hükümeti arasında 12 Şubat'ta Minsk'te imzalanan ateşkes anlaşmasına rağmen bazı bölgelerde çatışmalar hala sürüyor. Taraflar ateşkes ihlallerinde birbirini suçluyor.