Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Valentin Nalivayçenko, dün Ukrayna'nın doğusuna düşen Malezya Havayolları'na ait uçağı füze sistemiyle ayrılıkçıların vurduğunu iddia etti ve Rusya'dan bu kişilerin isimlerini istedi.

Başkent Kiev'de konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Valentin Nalivayçenko, ellerinde uçağın vurulmasının ardından "teröristler" diye nitelediği ayrılıkçılar arasında geçen ses kayıtları bulunduğunu söyledi.

Ses kayıtlarını basın mensuplarına dinleten Güvenlik Servisi Başkanı, "Elimizdeki kayıtlar uçağın teröristler tarafından füze sistemiyle vurulduğunu kanıtlıyor. Rusya'dan sivil yolcu uçağına karşı bu sistemi kullanan ve düğmeye basan üç kişinin isimlerini talep ediyoruz" dedi.

Nalivayçenko ayrıca Rusya yanlısı ayrılıkçıların uçağı vurabilecek "BUK" füze sistemlerine sahip olduğuna ve bu sistemlerin Rusya'dan getirildiğine ilişkin ses kayıtlarının da ellerinde olduğunu ileri sürdü.

Malezya Havayolları'nın Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan Boeing-777 tipi yolcu uçağı dün Ukrayna'nın doğusunda düşmüş, uçakta bulunan 283 yolcu ve 15 mürettebat hayatını kaybetmişti. Uçağın yerden atılan füzeyle vurulduğu iddia edilmişti.