SKY Türk 360 ekranlarında 50 Dakika'ya konuk olan Uğur Dündar canlı yayında Korcan Karar'ın sorularını yanıtladı. Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tahliyelerini değerlendiren Dündar hayli iddialı açıklamalar yaptı. Ünlü anchormanin en çarpıcı çıkışı ise 28 Şubat soruşturmasıyla ilgiliydi. "Ben 28 Şubat'ta yaptığım bütün haberlerin altına bugün de imza atarım" dedi.

MUSTAFA BALBAY VE DİĞERLERİ DE TAHLİYE OLMALI

Tahliyelerin olumlu olduğunu ancak sorunların devam ettiğini vurgulayan Dündar; "Sevindik tabi ama buruk bir sevinç bu. 1 yıl cezaevinde kaldılar... İçeride onca gazeteci... Ben mahkemede tutuklu olan iki Barış'ı gördüm. Pırıl pırıl yüzleriyle orada olmayı haketmiyorlar. Allah aşkına Nedim Şener'in evinin aranmasıyla ulaşılacak ne gibi bir delil olabilir? Ayrıca hakaret iftira gibi bir yayıncılık yapılmışsa bunun için de kanunlar var basın kanunu var. Darısı hapiste mesleki faaliyetleri nedeniyle tutuklu olan diğer meslektaşlara... Bunun içinde Mustafa Balbay da var..."

AYŞENUR'UN PROGRAMINDA NEDİM'İ İZLERKEN BEN DE AĞLADIM

"Ben Nedim Şener'i kardeşim gibi severim. Bence Uğur Mumcu'dan sonra yazılı basında uluslararası alanda en başarılı araştırmacı gazetecidir. Aldığı ödüller de bunu gösteriyor. Ama O içerideyken bazı gazeteciler adeta üzerine beton döktüler. Ben acıyarak seyrettim bunu. Aslında Nedim'in üstüne değil mesleğin üstüne döktüler o betonu, kendilerinin üzerine döktüler. Ben ağladım bu sabah. Nedim'i Ayşenur Arslan'ın programında izlerken kendimi tutamadım ben de ağladım. Burada Ayşenur'un cesareti için de şunu söylemek istiyorum. Kadın gazeteciler bu süreçte çok daha cesur durdular. Ayşenur da dik durmuştur, programında büyük cesaret göstermiştir..."

28 ŞUBAT'TAKİ HABERLERİMİN ALTINA BUGÜN DE İMZA ATARIM

Uğur Dündar, Karar'ın 28 Şubat soruşturması kapsamında hedef gösterildiğini hatırlatması üzerine çarpıcı bir çıkış yaparak yaptığı bütün haberlere sahip çıktı. Andıç olarak bilinen Şemdin Sakık'ın ifadesini nasıl haber yaptıklarını anlatan Dündar 'Bize gelen belgede andıç yazmıyordu, Şemdin Sakık'ın ifadesi olarak geldi o belge' dedi.

Dündar, Korcan Karar'ın "korkuyor musunuz?" sorusunu ise "Korkmuyorum. Neden korkacak mışım? Bu iftiraları atanlar korksunlar..." diyerek yanıtladı.

ARTIK ANDIÇLARI ASKERLER DEĞİL GAZETECİLER YAPIYOR

"Ben 28 Şubat'ta yaptığım bütün haberlerin altına bugün de imza atarım. Sonra da karşısına geçer mışıl mışıl olurum. O kadar rahatım. Bizi andıççı olmakla suçluyorlar. Andıçla linç etmeye kalkıyorlar. İki meslektaşımız o andıçın hedefi oldu. Ama o arkadaşlarımızın çalıştığı gazete ilk olarak Şemdin Sakık'ın ifadesinin yayınlanacağını duyurdu. Şemdin Sakık gibi önemli bir ismin ifadesi ele geçmiş. Ayrıca o belgeler bize andıç olarak değil Şemdin Sakık'ın ifadesi olarak geldi. Kaldı ki biz gazetecilik ne gerektiriyorsa yaparak belgeyi yayınladık. Adı geçen meslektaşlarımıza ulaşmak için. Hatta ben Şemdin Sakık'la röportaj yaparak iddiaları kendisine de sormak istedim. Ama izin vermediler. Son dakikada 'uygun görülmedi' denilererek iptal ettiler. Yaşar Büyükanıt izin vermedi hatta... Ben orada üzerime düşeni fazlasıyla yaptığımı düşünüyorum..."

"GELECEK NESİLLER BUNLARIN MEZAR TAŞLARINA TÜKÜRECEKLER"

"Şimdi Genelkurmay yapmıyor andıçı. Meslektaşlarımız yapıyor. Oturuyorlar liste yazıyorlar. Şunlar şunlar tutuklanacak diye.... Neden 28 Şubat'ta yaptıkları yüzünden. 28 Şubat sürecinde ben Susurluk döneminde ölümle tehdit edildim neredeydiniz o zaman? Ayhan Çarkın çıktı açıkladı. Mesut Yılmaz bana 1,5 yıl mesleğimi yaptırmadı. Nerdeydeniz o zaman ey meslektaşlar? Biz intikam peşinde koşmayız ama unutmasınlar ki gelecek nesiller bunların mezar taşlarına tükürecekler."

UĞUR DÜNDAR EKRANA DÖNECEK Mİ?

Dündar, Korcan Karar'ın ekrana ne zaman döneceğini sorması üzerine net bir yanıt vermezken istekli olduğunu söylemekten geri durmadı: "Ben kendi rızamla ekrandan ayrılmadım. Ama şu tesellim var, çok başarılı bir yerde bıraktım. Patronum bana gelip de başarılı olamadın deseydi kahrolurdum. Çocuklarımın yüzüne bakamazdım. Ben ekmek yediğim kapıya dönüp de kötü şeyler söyleyecek biri olmadım. Aydın Bey'e de müteşekkirim. Mesleğe hiç geri dönmeyecek de olsam bunu söylerim. Mesleğimi seviyorum ve hiçbir siyasete de angaje olmadım. Mehmet Altan bile diyor ki "yağdanlık yalakalık yapanlar o kadar çok ki dostane bir eleştiriye bile tahammül edilmiyor". Bunu bir dönem hükümete destek veren Mehmet Altan söylüyor... Biz yağdanlık ve yalakalık yapamayız... "