BM'nin nükleer testleri gözetleyen kurumu  Nükleer Denemelerin Kapsamlı Yasaklanması Antlaşması Örgütü (CTBTO),  sistemlerinin, Malezya uçağının kaybolduğu günden bu yana karada ya da denizde  herhangi bir çarpma ya da patlama tespit etmediğini bildirdi. 

 

BM Genel Sekreterlik Sözcüsü Stephane Dujarric, merkezi Viyana'da  bulunan CTBTO'dan verilen bilgileri, gazetecilerle paylaştı. 

 

CTBTO'nun kullandığı bazı teknolojilerin nükleer denemelerin yanı sıra  büyük uçakların karada ya da denizde çarpma ya da patlamalarını tespit etme  imkanına da sahip olduğunu ifade eden Dujarric, uçağın kaybolduğu günden bu yana  kurumun herhangi bir çarpma tespit etmediğini vurguladı.

Bunun uçağın kesinlikle düşmediği anlamına gelmeyeceğini de belirten  Dujarric, CTBTO sistemlerinin uçakların normal inişlerini tespit edemediğini  ancak çarpmalarını belirlediğini kaydederek, bu bilginin uçağın aranmasında  kullanılabilecek bir veri olarak kabul edilebileceğini dile getirdi. 
 
SON İDDİA: İNTİHAR
 

Pekin seferi sırasında 239 kişiyle kayıplara karışan dev yolcu uçağının akıbeti aradan geçen 10 güne rağmen gizemini korurken, Malezya makamları bu kez intihar olasılığını da ileri sürdü.
 
Malezya Ulaştırma Bakanı Hishammuddin Hüseyin, emniyet yeklililerinin kaybolan uçakla ilgili soruşturmada, pilotun intihar saikiyle hareket etmiş olabileceği ihtimali üzerinde durduklarını söyledi. Kuala Lumpur’da bugün basın toplantısı düzenleyen Ulaştıma Bakanı Hüseyin, intihar şüphesinin kaptan üzerinde mi, yoksa yardımcı pilot üzerinde mi yoğunlaştığıyla ilgili sorulara ise cevap vermedi.