Maliye Bakanı Ersin Tatar, bugün, Türkiye’de ekonomi ağırlıklı temaslarda bulundu.

Tatar, Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştü.

Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay görüşmede, Türkiye Kalkınma Bankası’nın, KKTC’deki turizm yatırımcıları ve işletmecileri için yatırım kredisi vereceğini açıkladı.

KKTC halkına önemli mesajlar veren Atalay, Kıbrıs müzakereleri nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, Türkiye’nin daima KKTC’nin yanında olacağının altını çizdi.

Maliye Bakanı Ersin Tatar da, hükümetin Anavatan Türkiye ile birlikte yeni dönemde de yeni projelere imza atacağını söyledi.

ATALAY

Atalay, Tatar ile gerçekleştirdiği görüşmede yaptığı konuşmada, turizme yönelik yeni bir kredi açıkladı.

Türkiye Kalkınma Bankası’nın KKTC’deki turizm yatırımcıları ve işletmecileri için yatırım kredisi vereceğini bildiren Atalay, “Teşvik Kararnamesi Başbakan Erdoğan'nın imzalaması ile önümüzdeki hafta yayımlanacak. Türkiye Kalkınma Bankası tarafından verilecek teşvik kredisi, yatırımcılara faiz oranları, teminatlarla ilgili ciddi imkan ve avantaj getirecek” dedi.

Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Atalay, KKTC’de ekonomik hayatın güçlenmesi ve hayat standartlarının yükselmesine önem verdiklerini ve ciddiyetle çalıştıklarını ifade etti.

Atalay şöyle dedi:

“KKTC’deki ekonomik gelişmelerden çok memnunuz. Büyümenin ve özel sektörün gelişmesini takip ediyoruz. Elimizde pozitif göstergeler var. KKTC’nin, ekonomik olarak güçlenmesi, kendi ayakları üzerinde durur hale gelmesi, daima burayı avantajlı kılacaktır. Rum kesimiyle müzakereler nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, Türkiye Cumhuriyeti daima KKTC’nin yanında olacak”.

Atalay, KKTC ile ilgili tüm bürokratların katılımıyla KKTC’de uygulanan ekonomik programla ilgili yapılmış çalışmaların incelendiği, yeni döneme hazırlık niteliği taşıyan bir toplantı yapıldığını da dile getirdi.

TATAR

Maliye Bakanı Ersin Tatar da görüşmede, KKTC’de ekonomi ve kamu maliyesi alanında yaşanan son gelişmelere değindi.

Ekonomik programın başarıyla yürütüldüğünü anlatan Tatar, doğru politikalarla; kamu maliyesini düzelterek, bütçe açıklarını azaltarak sürdürülebilir bir ekonomik yapı için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Faiz Yasa Tasarısı hazırlanarak Meclis’e sevk edildiğini belirten Tatar, tasarının rahatlama getireceğini ve bankacılık sektörüne yeni girişler sağlayacağını ifade etti. Maliye Bakanı Tatar, şöyle dedi:

“KKTC Merkez Bankası başkanlığına atanan Bilal San’ın katkılarıyla faiz konusunda yeni düzenlemeler olabilir. Mersin Gümrük Kapısı’nın daha da kolaylaşmasıyla KKTC’de üretilenlerin Türkiye’!de pazar bulmasıyla ihracat artışı KKTC ekonomisine çok şeyler kazandıracak. Yeni dönemde de yeni projelere birlikte imza atmak istiyoruz”.