Felçli sokak köpeğinin yeni yuvası ABD
Türkiye'de ve dünyadaki kritik durumdaki hayvanları kurtarma, tedavi ve sahiplendirmeyi amaçlayan He'Art of Rescue International, Esenyurt'ta trafik kazası sonucu felç olan "Lawson" adı verilen sokak köpeğini sahiplendirmek için Amerika'ya götürdü.



He’Art of Rescue International, Türkiye’de ve dünyadaki kritik durumdaki hayvanlara kurtarma ve tedavinin yanı sıra dünyanın neresinde olursa olsun en uygun ailelere yuvalandırmaya çalışıyor. He’Art of Rescue International’in Türkiye sorumlusu Rima Nur, Lawson’un yaşadığı sürecin belgeselini yapmak için Amerika’dan bir ekiple geldi. Köpeği Amerika’ya götürmeden önce Rima Nur, Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

YENİ YUVASI ABD OLDU


Esenyurt’ta geçirdiği trafik kazası geçiren köpeğin uzun süre ilgisiz kaldığını ifade eden Nur, "Bu sokak köpeği, kaza geçirdikten sonra birkaç gün kimse onunla ilgilenmiyor. Daha sonra barınak görevlileri alıp, barınağa götürüyorlar. Fakat maalesef barınakta da kimse yardımcı olmuyor, dışarıdan sahiplenenler de olmuyor. Dolayısıyla biz onu aldık, tedavilerini tamamladık. Omurga kırığı var. Türkiye’de ya da yurtdışında herhangi bir tedaviye cevap verecek kırık değil. Biz ona ABD’de bir yuva bulduk. Şu an oraya yolluyoruz" dedi.

SOKAK HAYVANLARINA YENİ YUVA BULUYORLAR

He’Art of Rescue International dünyanın heryerinde yaralı, sakat ve toplumun yüzde 90’lık kesiminin popüler olmadıkları gerekçesiyle sahiplenmediği kedi ve köpekleri Avrupa, Amerika ya da Kanada’nın çeşitli yerlerindeki ailelere gönderiyorlar. Sosyal medyanın gücünden faydalanan gönüllüler şu ana kadar Hollanda, İngiltere, Almanya, İsveç, Norveç, Amerika, Belçika, İskoçya, Kanada, İspanya’da yer alıyor.