'Rio 20 Zirvesi' için Brezilya'da bulunan Başbakan Erdoğan, Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Francois Hollande ile görüştü. Görüşme Sarkozy döneminde kopma noktasına gelen Türkiye-Fransa ilişkileri için büyük önem taşıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Francois Hollande ile görüştü.

Birleşmiş Milletler'in düzenlediği Rio 20 Zirvesi için Brezilya'da bulunan Erdoğan, zirvenin açılışının ardından Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Hollande ile bir araya geldi.

Zirvenin yapıldığı Rio Centro'daki özel görüşme odasında gerçekleşen görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.

Görüşmede Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanı sıra Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yer aldı.

Görüşme, Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Sarkozy döneminde 'soykırım yasası' nedeniyle kopma noktasına gelen Türkiye - Fransa ilişkilerinin geleceği açısından büyük önem taşıyor.

Erdoğan, görüşmenin ardından zirve alanında Türkiye'ye ayrılan ofisi ziyaret ederek, çay içti.
 
ZİRVEYE HİTAP EDECEK
Bugün Rio 20 zirvesine hitap edecek olan Başbakan Erdoğan, ayrıca  Brezilya Devlet Başkanı Dilma Russef ile de ikili görüşme gerçekleştirecek.

TÜRKİYE'YE ERKEN DÖNÜYOR
Bu arada Erdoğan'ın, Türkiye'ye erken dönme kararı aldığı öğrenildi.

23 Haziran Cumartesi akşamına kadar Brezilya'da kalması planlanan Erdoğan'ın, yarın akşam saatlerinde Rio de Janerio'dan ayrılması bekleniyor.