Rusya'nın resmi yayın organları 'Suriye bölündüğü gün Kuzey Suriye'de bağımsız bir Kürt devleti kurulacak' diye 2 sene önce yazmıştı. Türkiye, artık en uzun kara sınırı PKK'nın eline geçmiş bir ülkedir..."

 Ankara Barosu Başkanı, CHP'nin yeni Parti Meclisi Üyesi Metin Feyzioğlu, Antalya da düzenlenen 'Lozan Yoksa Cumhuriyet Yoktur' konulu konferansta konuştu.

Değindiği konulardan biri de Suriye'deki gelişmeler olan Feyzioğlu'nun, 2 sene önce Rusya'dan Türkiye'yed yapılan uyarıları hatırlattı.

"Kuzey Irak'ta bağımsız bir Kürt devleti kuruldu ve o bağımsız Kürt devleti içinde PKK en etkili unsurlar içinde geliyor. Peki her gün şehit cenazeleriyle yüreğimiz dağlanırken ve 1990'lardaki seviyesine çıkmış olan terörle mücadele edecek askeri gücümüzü kendi elimizle yok etmişken nereye geldik" dedi ve devam etti:

"Rusya'nın resmi yayın organları eliyle Türkiye'yi 2 sene önce uyardı; 'Suriye'yi bölmeye, Suriye'de rejimi değiştirmeye çalışmak Türkiye'nin intiharıdır' dedi. Çünkü, Suriye bölündüğü gün Kuzey Suriye'de bağımsız bir Kürt devleti kurulacak. 2 sene önce Rusya yayın organları bunu yazmıştı. Türkiye, artık en uzun kara sınırı PKK'nın eline geçmiş bir ülkedir. Suriye'nin kuzeyinde fiilen bir Kürt egemenliği dünden itibaren kurulmuştur."

"ORDU CAYDIRICILIĞINI KAYBETTİ" 
Son dönemde Türk ordusunun caydırıcılık özelliğini yitirdiğini, düşürülen bir uçak olayında dahi ordunun yönetim kadrolarından ve siyasi iktidardan birbiriyle çelişerek ve kafa karıştırıcı biçimde ifadeler sarf edildiğini anlatan Feyzioğlu, "Bir devlet Türkiye Cumhuriyeti'nin uçağını düşmanca bir girişimle kasten düşürmüştür ve buna karşı Türkiye hareket kabiliyetine sahip değildir" ifadelerini kullandı.