Türk-Sen Belediye Emekçileri Sendikası (BES)’in başlattığı greve destek belirtti greve karşı “polis güçlerinin aldığı tavrı kabullenmenin mümkün olmadığını” kaydetti. belirtti.

Türk-Sen Başkan Vekili Tuluy Kalyoncu, yaptığı yazılı açıklamada, BES üyeleri ve Lefkoşa Türk Belediyesi’nde çalışanların, haklarını alabilmeleri için greve gitmek zorunda bırakıldıklarını belirterek “Sendika, grev gerekçelerini anlaşılır bir dille kamuoyumuzla paylaşmıştır. Sendikanın grevi haklı bir grev olarak kabul görmüş olup TÜRK-SEN tarafından da içtenlikle desteklenmektedir” dedi.

Grev yapan çalışanların soğuktan korunmak için çadır kurmalarının ve ateş yakmalarının polis gücüyle engellendiğini savunan Kalyoncu, “bu davranışın yasalara aykırı olduğu gibi insanlık suçu olduğu” görüşünü savundu.

Kalyoncu, “Sadece çalışanların değil; çalışandan yana olan veya en azından demokrat olduğunu iddia eden her parti, kurum, kuruluş ve kişi bu insanlık dışı davranışa derhal en sert şekilde karşı çıkmalı ve BES üyelerinin haklı direnişinin yanında yer almalıdır”dedi.