KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 19 yıldır yaşayan 46 yaşındaki Sevda Erkılıç, 3 ay önce eşinden ayrılınca, ’çalışma izinleri olmadığı’ gerekçesiyle 21 yaşındaki kızı ile birlikte ülkeden sınır dışı edildiklerini söyledi.

Kendilerine suçlu gibi davranıldığını ve eşyalarıyla birlikte polis eşliğinde yük taşıyan gemi ile Türkiye’ye gönderildiklerini anlatan Sevda Erkılıç, yeniden KKTC’ye dönmek için kendilerine yardımcı olunmasını istedi. 


Gaziantep’de ilk eşinden boşanan Sevda Erkılıç, kızları Şeyma ve Dilara ile birlikte 19 yıl önce KKTC’de giderek burada yaşam kurdu. Bir tekstil firmasında çalışarak geçimini sağlayan Sevda Erkılıç, 6 yıl önce KKTC vatandaşı olan Cüneyt Kalkan ile evlendi. Geçimsizlik nedeniyle 3 ay önce eşinden boşanan Sevda Erkılıç, 23 Mart 2012 günü işyerine gelen polis ekiplerinin ’çalışma izni bulunmadığı’ gerekçesiyle kendisini aldıklarını, kuaförlük yapan kızı Dilara Erkılıç ile birlikte evlerine götürerek eşyalarını toplattıklarını öne sürdü. Daha sonra yine polis eşliğinde Ercan Havalimanı’na götürüldüklerini kaydeden Sevda Erkılıç, burada uçağa binecekleri sırada kızının sinir krizi geçirmesi nedeniyle bayılınca uçağı kaçırdıklarını belirtti. Daha sonra Girne Turizm Limanı’na götürüldüklerini anlatan Sevda Erkılıç, buradan da eşyalarıyla yük taşıyan bir gemiye bindirilerek sınırdışı edildiklerini söyledi.

’YENİDEN KKTC’YE DÖNMEK İSTİYORUZ’ 

Kızı ile birlikte İzmit’te bir yakınlarının evline yerleşen ve yaşadıklarının KKTC’de yayımlanan ’Havadis’ ve ’Kıbrıs Postası’ adlı gazetelerdehaber olarak çıktığını belirten Sevda Erkılıç, gözyaşları içinde şunları anlattı:

"Boşandıktan sonra çalışma iznim olmadığı için polisler o gün çalıştığım yere gelerek kızımla birlikte beni sınır dışı etti. Onur kırıcı bir şekilde KKTC’den gönderildik. Bizim suçumuz nedir? Niye böyle bir şekilde gönderildik anlayamadık. Türkiye’de yapayanlız kaldık. Kızımla birlikte ne yapacağımızı bilemiyoruz. Yetkililerin bizlere sahip çıkmasını istiyoruz. Biz yeniden, yaşamak istediğimiz KKTC’ye dönmek istiyoruz."

’HAYATIMIN TÜMÜ ORADA GEÇTİ’

Birer suçlu gibi annesiyle birlikte KKTC’den gönderildiklerini söyleyen Dilara Erkılıç da, "Hayatım orada geçti. Polisler tarafından suçlu gibi önce havalimanına, sonra da yük gemisine götürüldük. Ne yapacağımızı şaşırdık. Çalışma izinlerimizin verilip yeniden KKTC’ye dönmemizin sağlanmasını istiyoruz" diye konuştu.