1 saat ara verilip verilmemesi kararı oylanırken, önergeyi kabul etmeyenlerin sayısının kabul edenlerden daha fazla olduğu iddia ediliyor.

- Aralarında Sadri Şener, Hasan Akıncıoğlu, Halil Ünal, İbrahim Kızıl ve Kenan Yaralı'nın da bulunduğu bazı kulüp başkanları tarafından verilen önerge ile toplantıya 1 saat ara verilmesi istendi. Yapılan oylama sonucunda Genel Kurul'a 1 saat ara verildi. Bu karar sonrasında salondaki bazı delegeler seslerini yükseltti ve tepki gösterdi.

- Aydınlar, konuşmasını noktaladı ve kürsüden indi...

- Aydınlar'ın konuşmasından bazı satır başları söyleydi: Göreve geldiğimizden bu yana sürekli olarak iyi niyetli kararlar vermeye çalıştık. 74 milyonun olduğu gibi biz de bu şike soruşturmasına hazırlıksız yakalandık. Göreve geldiğimiz günden 90 saat sonra bu soruşturma başladı. TFF olarak herkese karşı eşit mesafede ve adiliz. Genel Kurul kararını aldığımızdan beri bize gelen teşekkürler ne kadar doğru bir karar verdiğimizin göstergesi. Bizler federasyon olarak ne kadar eleştirilsek de Genel Kurul kararı verdiğimizden dolayı da pişman değiliz.

- TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar konuşmasına başladı...

- Genel Kurul'un gündemi oylandı ve gündem maddeleri kabul edildi...

- TFF Başkan vekili Lütfi Arıboğan konuşma yapıyor şu an... Kulüplerin yolladığı delegelerde yaşanan değişiklikler oylandı ve bu değişiklikler kabul edildi.

- UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik de Genel Kurul Salonu'na geldi.

- Bank Asya 1. Lig, Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig kulüplerine ait toplam 96 delege, 58. maddenin değişip değişmemesi konusunda fikir birliğine varamadı.

- Genel Kurul'da açılış konuşmasını TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar yapacak birazdan...

- 303 delegenin oy hakkının bulunduğu Genel Kurul'da oylamanın açık olacağı açıklandı.

- Toplantı öncesi Kulüpler Birliği Üyeleri bir araya geldi.

- Türkiye Futbol Federasyonu'nun Genel Kurulu'nun yapılacağı salonda bomba araması yapıldı.

- Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 58. maddenin değiştirilmemesi gerektiğini bir kez daha yineleyen bir bildiri yayınlandı. Yıldırım, ayrıca puan silme durumuna tam anlamıyla karşı olduklarını söyledi.

YOĞUN İLGİ
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, Ankara'da başladı.
Sheraton Otel'de gerçekleştirilen toplantıya delegeler yoğun ilgi gösterirken, 300 delegeden 240'ı toplantıda hazır bulundu.

Yaklaşık 25 dakika gecikmeli başlayan olağanüstü genel kurulda divan başkanlığına Yalçın Karadeniz, başkan vekilliğine ise Hasan Yener oy çokluğu ile seçildi.

Toplantıda 300 polis ve 50 özel güvenlik görevlisi yer alırken, 100'ün üzerinde basın mensubu da genel kurulu takip etti.

Toplantının yapıldığı otele girişte yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlenirken, delegeler sıkı aramaların ardından salona alındı.

Olağanüstü genel kurulu, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür de izledi.

UEFA DA ONAY VERDi

UEFA'nın da onay verdiği belirtilen ceza listesi şu şekilde:
1- Şikeye ve teşvik primine karıştığı tespit edilen kulüplere maç başına 12 puandan az olmamak üzere puan silme cezası uygulanacak.
2- Varsa kazanılmış kupalar TFF'ye teslim edilecek. Kazanılmış başarı primleri iade edilecek. Bir maçta tek bir takımın suça karıştığı tespit edilirse, o takımın kazandığı başarı primi diğer kulübe verilecek. İki takım da suça karışmışsa, prim TFF'ye iade edilecek.
3- TFF herhangi bir maçtaki suçun ağırlığına göre suça karışan kulüp ya da kulüplere en az 2 ile 10 milyon TL arasında para cezası uygulayacak.
4- Şikeden dolayı ceza alan kulüpler önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılamayacak.