TKÖD Başkanı Mehmet Zeki Avcı yaptığı açıklamada, söz konusu yasa tasarısının Avrupa Birliği uzmanlarının katılımı ve önerileri ile Yol Güvenliği Yürütme Komitesi tarafından Avrupa Birliği normlarına göre hazırlandığını ifade ederek "Yasanın içeriğinde, emniyet kemerinin sadece ön koltukta değil, tüm koltuklarda kullanılması ve araçlarda Çocuk Koruma Sistemlerinin kullanımının zorunlu kılınarak bir kaza halinde araçtaki tüm insanların korunması amaçlanılmıştır" dedi.
Ülkede meydana gelen ölümlü kazaların birçoğunda ölümlerin, çarpmadan dolayı değil, çarpma sonrası savrulmadan alınan darbelerden meydana geldiğini ileri süren Avcı şu ifadelere yer verdi:

"Bu gerçek ortada iken, Cumhuriyet Meclisinin böyle bir yasaya ivedilik vermemesi/ önceliği almaması/ önemsememesi/ bekletmesi sonucu bu süre içerisinde savunmasız, masum bebeklerin hayatlarını kaybetme riski devam edecektir. Cumhuriyet Meclisinin bu hayat kurtarıcı yasayı bekletme hakkı olmamalıdır.

Bu yasa insan hayatına verilen önemin göstergesi olması yanında, olmaması da ülkemize geri kalmış ülke imajı vermektedir."