Fenerbahçe, Ankara’da yarın düzenlenecek ve şike-teşvik cezalarının görüşüleceği genel kurula Metris’te tutuklu bulunan Başkan Aziz Yıldırım’ın da ismini bildirdi. Futbolda şike ve teşvik eylemlerine verilecek cezaların görüşüleceği yarınki olağanüstü genel kurulda, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım olmayacak, ancak adı hazirun cetvelinde yer alacak.

Milliyet gazetesinin haberine göre; Futbol Federasyonu tarafından genel kurula katılacak kulüplere yapılan “Delegelerinizi belirleyin” çağrısına sarı-lacivertli kulübün yanıtı ilginç oldu. Fenerbahçe. çerçeve statüye göre Süper Lig kulüplerine tanınan 7 delegeyi belirlerken, halen Metris cezaevinde tutuklu bulunan Başkan Aziz Yıldırım’ın adını da bildirdi. Sarı-lacivertli kulüp, Yıldırım’ın yanı sıra Nihat Özdemir, Ali Koç, Nihat Özbağı, Murat Özaydınlı, Vedat Olcay ve Serhat Çeçen’i de delege listesinde gösterdi.

Ankara’da yarın gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulda Fenerbahçe adına Asbaşkan Nihat Özdemir bir konuşma yapacak ve 58. maddenin kesinlikle değiştirilmemesi yolunda görüş bildirecek.

Yalman da delege
Futbol Federasyonu’nun olağanüstü genel kurulunda Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’u temsil edecek delegeler belirlendi.

Sarı-kırmızılı kulübün listesinde Ünal Aysal, Adnan Öztürk, Alp Yalman, Mehmet Ağar, Abdurrahim Albayrak, Ergun Gürsoy ve Refik Arkan yer alırken, Beşiktaş’ın federasyona bildirdiği listede Yıldırım Demirören, Metin Keçeli, Fahrettin Curoğlu, Engin Baltacı, Yalçın Karadeniz, Sinan Vardar ve Hakan Şak isimleri bulunacak.

Trabzonspor ise Sadri Şener, Nevzat Şakar, Necmettin Aytekin, Coşkun Çebi, Hasan Yener, Recep Denizer ve Yılmaz Büyükada isimlerini delegasyona yazdı.

Tek madde
Futbol Federasyonu’nun şike ve teşvik süreciyle ilgili olarak kulüplerle yaptığı görüşmeler sonunda benimsenen formül yarınki olağanüstü genel kurulun tek gündem maddesi olacak.

Çerçeve statünün 28. maddesine göre Futbol Federasyonu yönetim kurulunca belirlenen bu maddenin dışında genel kurulun başka karar alma yetkisi bulunmuyor. Olağanüstü genel kurulda 58. maddenin yerine bir defaya mahsus uygulanacak cezaların oylamasının açık mı yoksa kapalı mı yapılacağına divan başkanlığına sunulacak önerge belirleyecek. Oylama usulü konusunda farklı görüşler ortaya konursa yöntem belirlemek için ayrı bir oylama daha yapılacak.

Güneş ne konuşacak?
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’in genel kurulda yapacağı konuşma da merak konusu oldu. 3 Temmuz’da başlayan şike ve teşvik süreciyle ilgili şahsi görüşlerini dile getirmesi beklenen Güneş’in 58. maddenin “by-pass” edilmesine karşı çıkacağı öğrenildi. Ankaraspor Başkanı Ruhi Kurnaz’ın da gündem dışı söz alarak başkent ekibinin yeniden Süper Lige alınması konusundaki talebini dile getireceği belirtildi.