Tecavüz zanlısı çift yakalandı

Pietro T. adlı 37 yaşındaki zanlı, Venlo kentinde bir kadına tecavüz etmekle suçlanıyor.Polis, Pietro T. ile İle 25 yaşındaki kız arkadaşı Nikole H.'nin Almanya ve Hollanda'da çok sayıda tecavüz ve kaçırma olayına karıştıklarından şüpheleniyor.

Hollanda'da geçen sonbahardan bu yana bazı kentlerde 17 - 22 yaş arasındaki genç kızlara yönelik kaçırma girişiminde bulunuldu.

Ülkenin güneyinde Almanya sınırında bulunan Tinray kasabasında 22 yaşındaki bir genç kız, bisikletle giderken durdurulup silah zoruyla bir otomobile bindirildi. Tren yolu geçidinde yavaşlayan otomobilden atlayan genç kız, çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı.

Olay yerinden kaçmayı başaran saldırganlar, geride bir alış veriş çantası bıraktı. Bu çantadaki izler sayesinde iki saldırganın DNA bilgilerine ulaşıldı.

YOLDAN ÇEKİP BAGAJA ATTILAR


Saldırganlar, bir süre önce de yine Almanya sınırındaki Sevenum kasabasında 17 yaşındaki bir genç kızı kaçırmaya çalıştı. Saldırganlar, bisikletle giden genç kızı kolundan çekerek otomobilin bagajına kapattılar. Genç kızın direnmesi üzerine suratını yumruklayarak, yaraladılar.

Saldırganlar kaçmaya çalışırken, genç kız bagajdan otomobilin arka koltuğuna geçti. 17 yaşındaki genç kız, arka kapıyı açarak otomobilden atladı.

Aynı günlerde yine Almanya sınırında bulunan Nijmegen kentinde de 17 yaşındaki bir genç kız kaçırılmaya çalışıldı.Polis, genç kızların ifadeleri ve DNA örnekleri ile saldırganların peşine düştü. Kaçırma olaylarında kullanılan siyah renkli otomobili aranmaya başlandı.

Operasyonlar sonucu Pietro T. ile ona yardım ettiği belirtilen Alman kökenli kız arkadaşı Nikole H. güneydeki Limburg eyaletinde yakalandılar.

Savcılık, Pietro T. ile Nikole H.'nin kaçırma olaylarınını faili olduklarını doğruladı. Savcılığa göre Pietro T., Venlo kentindeki bir tecavüz olayının da zanlısı.

Çiftin, Almanya ve Hollanda'daki çeşitli tecavüz ve kaçırma olaylarına da karıştıkları şüphesi üzerinde duruluyor.Savcılık, Alman makamlarından Hollanda sınırına yakın bölgelerde meydana gelen kaçırma ve tecavüz olaylarının dosyalarını istedi.
Tecavüz zanlısı çift, savcılık tarafından tutuklandı.