Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, partisinin hedefinin, erken çözümün yanı sıra kendi kendini yöneten, kendi ayakları üzerinde durabilen bir ekonomi, sivilleşme ve demokratikleşme yönünde ileri adımların atıldığı, sosyal adaletin sağlandığı bir düzen yaratmak olduğunu söyledi. TDP'den yapılan açıklamaya göre Mağusa İlçesi Kadın Örgütü Kongresi "Güçlü Demokrasiler, Güçlü Kadın Katılımı ile Ayakta Durur" sloganıyla yapıldı. TDP Mağusa Merkez binasında gerçekleştirilen kongreye Genel Başkan Mehmet Çakıcı, Gazimağusa milletvekilleri Hüseyin Angolemli ile Mustafa Emiroğluları, Kadın Örgütü Başkanı Seval Oyaltan ile üye ve sempatizanlar katıldı.

Yapılan seçimlerde Mağusa Kadın Örgütü başkanlığına oybirliğiyle Yeliz Bahçecioğlu seçilirken; Yönetim Kurulu Fatma Atun, Sevilay Kasapoğlu, Gökçen Odacı, Gülhan Ateş, Sadiye Durna, Eren Ziver ve Şefika Atlıer'den oluştu.

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı kongredeki konuşmasına, 1. Cumhurbaşkanı Denktaş'ın vefatı dolayısıyla üzüntülerini dile getirerek başladı ve Kıbrıs Türk halkının en önemli liderlerinden birini kaybettiğini  yineledi.

Çakıcı, TDP Kadın Örgütü'nün azim ve mücadeleci ruhla çalışmalarını sürdürdüğünü ve güçlü bir Kadın Örgütü yaratma yolunda önemli adımlar attıklarını belirterek "Güçlü Demokrasiler, Güçlü Kadın Katılımı ile Ayakta Durur" sloganının anlam ve önemine dikkat çekti.

Konuşmasında TDP'nin son dönemde yaptığı icraatlarından da bahseden Çakıcı, mazbatalar yüzünden hapse giren insanların hapse düşmesini önlemek, evinin parasını ödeyen ancak arazi sorunu nedeniyle evleri ellerinden alınmak isteyen insanların mağduriyetini sonlandırmak için meclise öneri sunduğunu; yine TDP'nin önerisi ile Meclis'te İşkence Komitesi kurulduğunu ve komite raporunda ülkede işkence olduğunun kabul edildiğini anımsattı.

Polisin sivile bağlanması için meclise öneri sunan ilk ve tek parti olduklarını, ayrıca, Polis mensuplarının haklarını korumak adına polis yasasını anayasa mahkemesine taşıdıklarını belirten Çakıcı, yakın bir zamanda kamu çalışanlarına siyaset yasağının kaldırılması ve profesyonel askerliğe geçişle ilgili yasa önerisi sunacaklarını da açıkladı.

TDP olarak 65 bin kişiyi ilgilendiren Sosyal Sigortalarla ilgili yasalarda direniş gösterdiklerini, bunu da halk adına yaptıklarını belirten Çakıcı, ancak, bu direnişte diğer muhalefet tarafından yalnız bırakıldıklarını belirtti.

TDP KURULTAYI 29 OCAK'TA...

TDP III. Olağan Kurultayı'nın 29 Ocak Pazar günü toplanacağını da anımsatan Çakıcı,  "Kıbrıs'ın yanı sıra birçok ülkenin gözünün kurultayda olacağını" savundu. "O gün TDP'nin gücünü gösterme günüdür"  diyen Çakıcı, kurultaya Güney'den ve yurtdışından konukların da katılacağını kaydetti.

EMİROĞLULARI

TDP Gazimağusa İlçe Başkanı, Milletvekili Mustafa Emiroğluları da, göreve yeni seçilecek tüm kadınlara başarılar dileyerek, partinin Mağusa bölgesinde de yeni katılımlarla güç kazandığını, örgütlenme çalışmalarının da sürdüğünü belirtti.

Konuşmasında son siyasi gelişmelere değinen Emiroğluları, "Ülkenin çok zor günlerden geçtiğini, çalışanın ve emeklinin haklarının gasp edildiğini, halkın iradesinin yok sayıldığı birçok karar ve icraata imza atıldığını" ifade etti. TDP'nin, bu olumsuzluklara karşı meclis başta olmak üzere her platformda direniş gösterdiğini belirten Emiroğluları, "TDP halkın ve haklının yanında olmaya devam edecektir" dedi.

OYALTAN

Kadın Örgütü Başkanı Seval Oyaltan ise, güçlü bir TDP Kadın Örgütü yaratma ve yeniden yapılanma çerçevesinde kadın örgütü kongrelerinin devam ettiğini belirterek, Mağusa İlçesinde de güçlü bir kadın örgütü yaratmanın onur ve sevincini yaşadıklarını belirtti.

Oyaltan, "Kadınlar siyasette ve toplumun her alanında aktif görev almalıdırlar, sağlıklı demokrasiler, ancak, aktif kadın katılımı ile sağlanabilir" dedi.